5 поширених причин передчасного старіння шкіри

Старіння шкіри обличчя – це абсолютно природний процес, якого нам не уникнути. Старіння можна відстрочити за допомогою щомісячних походів до косметолога, щоденного зволоження і живлення шкіри, а також використання тільки якісної косметики. Але багато дівчат вже в 25 років помічають, що їхня шкіра обличчя починає зношуватися, стає в’ялою, сухою, з’являються зморшки, а колір обличчя стає тьмяним і землянистим.

Старіти організм починає у 25 років, але робить це поступово. Перші глобальні ознаки старіння за умови правильного догляду обличчя, правильного харчування і фізичних навантажень починають проявляються років у 40-45. В основному передчасне старіння виникає у дівчат тоді, коли вони зловживають засмагою, ведуть нездоровий спосіб життя і нерегулярно, а то і зовсім не займаються фізичними навантаженнями.

Розповмо тобі про найголовніші чинники, через які виникає передчасне старіння шкіри обличчя. І якщо ти помітила вже перші ознаки старіння, тоді пропонуємо переглянути всі фактори виникнення і починати змінювати свій спосіб життя прямо зараз.

  1. Зловживання засмагою. Багато дівчат навіть не знають, що постійний вплив сонячних променів робить шкіру більш вразливою, сухою, внаслідок чого з’являються перші ознаки старіння обличчя. Косметологи рекомендують не захоплюватися засмагою, а якщо ти і хочеш засмагнути, користуйся потужними сонцезахисними кремами з високим SPF-фактором.
  1. Захворювання організму. Зокрема хвороби ендокринної системи, проблеми зі щитовидкою, цукровий діабет, гормональні порушення, ослаблення імунної системи, а також ішемічна хвороба серця і серцево-судинна недостатність. Тому, перш ніж купувати дорогі антивікові креми, переконайся, що твій організм нормально функціонує.

Передчасне старіння

  1. Велика кількість у щоденному раціоні простих вуглеводів. Ми – те що ми їмо. І, по суті, це правда! З’їла шоколадку – на наступний ранок з’явився прищик. Наш щоденний раціон обов’язково повинен складатися з вуглеводів. Є складні вуглеводи, а є прості. Ось прості вуглеводи (морозиво, солодощі, молочний шоколад, борошняне і т.д) при постійному вживанні не тільки відображаються на фігурі, але і викликають передчасне старіння шкіри.
  1. Дефіцит білка. По суті, білок – це головний будівельний матеріал для кліток. І якщо його занадто мало, поступово починає з’являтися передчасне старіння шкіри. Кожній людині потрібно вживати на добу 1 г білка на 1 кг. Тобто якщо ти важиш 60 кг, тобі потрібно за день вжити 60 г білка. Але пам’ятай, за один раз потрібно з’їсти максимум 15 г.
  1. Шкідливі звички. Куріння, алкогольна та наркотична залежність також викликають передчасне старіння. Як стверджують фахівці, у курців утричі раніше з’являються передчасні зморшки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів