Чому всі повинні користуватися тональним кремом

Тональний крем прийнято звинувачувати у всіх смертних гріхах: і пори він забиває, і дихати шкірі заважає, і алергію може викликати, і взагалі, це шкідливо. Але більшість дівчат скуповують тональні засоби і не готові вийти без них на вулицю. Експерти докладно розповіли нам, чому тональні засоби необхідні для шкіри.

Косметологи вважають, що сучасний тональний крем швидше корисний, ніж шкідливий. Точніше, корисний не сам крем, а те покриття, яке він створює на шкірі. Тон виступає в ролі «одягу» для обличчя, механічно захищаючи шкіру від агресивного міського середовища: вихлопних газів і пилу, а заодно і підтримуючи зволоженість тканин.

Пігменти, особливо якщо вони мінеральні, стають перешкодою на шляху забруднюючих речовин. Більшість тональних засобів, навіть вельми бюджетних, містять в своєму складі SPF-фільтри, і часто з досить високим фактором захисту. У найкращих зустрічаються молекули, які утримують вологу, при тому куди більш сильні, ніж гліцерин.

У лідерах списку корисних добавок, звичайно, антиоксиданти, адже вони не тільки покращують шкіру, але і продовжують термін зберігання косметики. В особливі категорії засобів (наприклад, продукти для проблемної шкіри або тональні основи для вікового макіяжу) вводять більш незвичайні і високотехнологічні компоненти. Такі формули досить помітно покращують якість шкіри, допомагаючи лікувати акне або розгладжуючи зморшки.

Крім того, мало який сучасний тональний крем нагадує за текстурою і складом фарбу для обличчя, яку виробляли років 30 назад. Важкі силікони в тон ніхто не додає, та й більшість продуктів тестовані на гіпоалергенність. Підставляти оголену шкіру легкому вітерцю можна на берегах Рив’єри, в мегаполісі ж замість бризу обличчя чекає вітер з домішкою асфальтової крихти і диму.

Однак слід зауважити, що звинувачення на адресу тональних засобів небезпідставні, але винен в них не сам тон, а той, хто його носить. Змивати косметику потрібно ретельно і вдумливо. Якщо ви сподіваєтеся, що можна умити обличчя водою, лягти спати і від тонального крему не залишиться ні сліду, то це не так. Зранку, дійсно, можна отримати і забиті пори, і алергію, і незабутній колір обличчя. Те ж правило діє і зранку: наносити макіяж потрібно на очищену шкіру. В іншому випадку всі бактерії, які заночували на обличчі, «припечатаються» до нього і спровокують висипання.

водостійкі текстури

Якщо перед вами тональний крем (а не стійкий засіб театрального гриму), то щоденний макіяж не несе загрози шкірі. Навпаки, легке мінеральне покриття захищає шкіру від міських забруднень і оксидативного стресу. Єдиним винятком є ​​водостійкі формули: в їх основі силікони і віск, які погано розчиняються водою, і такий продукт досить проблематично видалити. Це вимагає спеціального засобу для чищення і часу. Якщо є звичка вмиватися похапцем, то змитий не до кінця тональний крем може зашкодити шкірі обличчя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів