Шеннен Догерті розповіла про боротьбу з останньою стадією раку: “Це негарно, але правдиво”

Зірка серіалу “Беверлі-Гіллз 90210” та “Зачаровані” Шеннен Догерті вже кілька років відчайдушно бореться з раком молочної залози. У 2017-му у актриси наступила ремісія, проте в минулому році хвороба повернулася в четвертій стадії.

Вчорашній пост в своєму Instagram Догерті присвятила Місяцю боротьбу з раком молочної залози, який щорічно проходить в жовтні. Зірка опублікувала пару фотографій, назвавши їх “Моя подорож від спочатку поставленого діагнозу до рецидиву”. Фото були зроблені кілька років тому, коли Шеннен проходила хіміотерапію після мастектомії, і розповідають про її непрості будні.

Красиво? Ні, зате правдиво. Я сподіваюся, це допоможе людям стати більш освіченими і дізнатися, як насправді виглядає рак. Сподіваюся, що таким чином я стимулюю людей проходити регулярні обстеження, робити мамограму, долати свій страх і дивитися йому просто в очі. У 2015 році мені поставили діагноз – рак молочної залози. Я перенесла мастектомію, а потім хіміотерапію і опромінення. Після хіміотерапії у мене часто були кровотечі з носа. Не впевнена, що хто-небудь з вас проходив через таке. Я дуже сильно втомлювалася, а кумедні піжами піднімали мені настрій. Я виглядала безглуздо, але так я могла посміятися над собою. Саме гумор допоміг мені пройти через те, що здавалося неможливим. Я сподіваюся, ми всі знайдемо привід посміятися над, здавалося б, неможливими речами, – звернулася Догерті до своїх передплатників.

Минулого місяця Шеннен також розповідала про своє життя з раком на останній стадії. Актриса зізналася, що відчуває відповідальність перед людьми, коли публічно говорить про свою хворобу і закликає всіх уважніше ставитися до свого здоров’я. При цьому в реальному житті, під час спілкування з чоловіком і друзями, Догерті не так вже й часто згадує про хворобу:

Мій чоловік (з 2011 року Шеннен одружена з фотографом Куртом Ісварінко, у пари немає дітей. – Прим. Ред.) говорить, що з боку ви ніколи не дізнаєтеся, що у мене рак. Я ніколи не скаржуся на самопочуття. Насправді я майже не говорю про це. Зараз це просто частина мого життя.

Догерті стверджує, що зараз насолоджується життям: проводить час з друзями та сім’єю і займається роботою. Минулого року Шеннен зізналася шанувальникам, що хоче підготуватися до свого відходу і записати для близьких відеозвернення. Актрисі складно приступити до цього процесу, тому що поки вона не відчуває, що її місія на землі закінчена.

Я відчуваю себе дуже здоровою людиною. Важко закінчувати свої справи, коли тобі здається, що ти проживеш ще років 10-15, – поділилася переживаннями Догерті.

Читайте також: Брітні Спірс звинуватила молодшу сестру Джеймі Лінн у відсутності допомоги в її боротьбі проти опікунства

Поділись


Новини партнерів