Ці недорогі продукти допоможуть схуднути

610752618

Щоб утримувати організм у здоровій і комфортній вазі, необов’язково обмежувати себе в їжі – досить просто включити в свій раціон певні продукти, а вже вони самі подбають і про красу, і про самопочуття. Ми зібрали для вас список з п’яти продуктів – не тільки смачних, але і дуже корисних для фігури. Їжте на здоров’я!

Всього 130 грам квасолі, нуту, сочевиці, гороху або бобів в день – і ви самі не помітите, як зайві кілограми почнуть іти, це підтверджує метааналіз, проведений фахівцями з клініки святого Михайла в Торонто. Вся справа в тому, що бобові, мають низький глікемічний індекс (а значить, довше перетравлюються) і істотно збільшують почуття ситості – на цілих 31%! В результаті ви з’їсте на третину менше, а відчувати себе будете так само добре – профіт!

Всі дієтологи солідарні: капуста – найкращий овоч для тих, хто бажає скинути зайву вагу. Перше, вона володіє низьким глікемічним індексом і після її вживання почуття голоду довго не повертається. Друге, вона допомагає прискорити метаболізм, що в свою чергу сприяє позбавленню від кілограмів. Нарешті, по-третє, різноманітні речовини і вітаміни, що містяться в цьому овочі, захищають організм від запальних процесів, ракових утворень, знижують ризик розвитку діабету, а також захищає клітини від передчасного старіння.

У американських підлітків, які протягом 12 тижнів щодня їли арахіс або арахісове масло, в результаті знизився індекс маси тіла – такими є результати дослідження, проведеного фахівцями з Університету Х’юстона, Медичного коледжу Бейлор і Університету Техасу. Дослідники радять їсти горішки не менше 4 разів на тиждень: по-перше, це смачно, а, по друге, допомагає знизити вагу. Вчені переконані, що такий несподіваний ефект виходить якраз завдяки високій поживності і калорійності арахісу: якщо використовувати його для другого сніданку або полудня, відчуття насичення триватиме довше і вам не захочеться «робити перекус» – тому що, саме неконтрольовані перекушування і вважаються основною причиною зайвої ваги.

Два келихи червоного вина (250 мл) в день позитивно позначаються фігурі, повідомляють дослідники з Гарвардської медичної школи. Вся справа в ресвератролі, який «перетворює» білий жир в бурий, що допомагає спалювати калорії, підвищує фізичну працездатність і покращує серцеві функції і стан м’язів таким же чином, як при занятті спортом. Лінь йти в спортзал? Просто випийте вина!

Полуниця, вишня, чорниця, ожина, чорна смородина, червоний виноград – всі ці фрукти і ягоди містять рослинний пігмент флавоноїди, які знижують кількість енергії, що надходить в організм з їжі, і тим самим не дають набирати зайву вагу. Дослідники з Університету Східної Великобританії (Велика Британія) і Гарвардської школи медицини стверджують: щоб підтримувати свою вагу в нормі, достатньо щодня з’їдати порцію червоних ягід або фруктів. Просто і дуже смачно.
Джерело

Поділись


Новини партнерів