Нейрохірург радить: лягайте спати без стільникового телефону, пийте вино і часто дивіться в небо

Нейрохірург Влад Сіуреа розповів, що потрібно знати для відпочинку мозку і його стимуляції.

“В царині роботи я часто стикаюся зі стражданнями пацієнтів — нейрохірурги лякають їх більше, ніж самі проблеми. І це нормально.

Мозок теж потребує відпочинку й уваги, його не так легко контролювати”, – пояснюю лікар.

Під час холодних пір року або в період відпустки часто хочеться дозволити собі зайвого: зловживати кавою, багато їсти та пити, багато часто проводити перед комп’ютером, багато курити (це, звісно, стосується не всіх)…

Професор та нейрохірург пояснює: “Так, мозок ніколи не спить, але треба знайти певні стимули, які допоможуть йому відпочити”.

Тому фахівець радить спати без стільникового телефону обабіч ліжка

Вранці, зразу після пробудження, корисно одразу пити воду, слухати музику для гарного настрою і розглядати красиві пейзажі, щоб стимулювати зорові центри.

Пийте червоне вино — воно допомагає очистити капілярні судини мозку, проте не переборщіть — надмір алкоголю атакує клітини. Їжте в помірній кількості.

Щоб мозок не став заручником новин — зменште перегляд телевізора.

Лікар додає: “Якщо ви курець, влаштуйте собі перезавантаження мозку – раз на тиждень викуріть справжню сигару. І я проти цілої пачки цигарок на день!”

Нейрохірург порадив приділяти собі час: купити собі милу дрібничку, доглядати за обличчям і тілом, частіше перебувати в тиші, упорядковувати думки. Все це позитивно впливає на нейрони.

Джерело

Поділись


Новини партнерів