Олені на крижині та інші історії – 5 книг, які варто подарувати на Новий рік

Історії, розказані у цих книжках приємно буде знайти під ялинкою тому, хто чекає дива на Новий рік, тож саме читання подарує вам відповідні, святкові емоції. Подбати про це варто вже зараз, вибравши собі найкращий подарунок і найцікавішу історію.

Тет Федоренко. Експат, або Олені на крижині. – К.: Фенікс, 2021

Герой цього роману – сорокарічний швед, який приїхав до Києва працювати топ-менджером у міжнародній компанії. Має купу комплексів, кризу середнього віку, але поволі вживається у місцевий стиль: давиться в офісі нелюбою кавою, переплачує таксистам, випиває після роботи в клубі з друзями-англійцями, знімає дівчат і спить в суботу до обіду. Надворі початок двотисячних, гроші платять вже справно і тому нудьга така, що «в неділю починаєш уже чекати наступної п’ятниці», щоб напитися. Здавалося б, нащо європейцям таке життя у наших краях, де, як згадує герой, галопуюча гривня, корупція ще й мафія? Утім, «після повернення піонерів експатріанства на батьківщину та їхніх розповідей Україна неочікувано стала місцем, за яке почали боротися не тільки заради підвищення по службі, а за зовсім інші принади: високі зарплати, низькі ціни, цікаве життя та красиві жінки». Ну, й закоханості. Саме про це можна щовечора розповідати мамі, бо всього, що сталося з тобою у чужій країні, і що може призвести до сексуального злочину, виявляється, не розповіси. Зате декому дещо пояснити нашому героєві таки доведеться. «– Не одразу, звичайно, хотів розповісти, – картається він. – Тоді, коли усвідомив, що сталося, страшенно злякався. Не знаю, що ти там про мене собі науявляв, але таке у мене сталося вперше і, впевнений востаннє. Тваринячий страх, безсоння, не міг дивитися їй у вічі, боявся, що вона щось пам’ятає або здогадується, і тоді мені хана, моїй кар’єрі, репутації, і все життя миттєво стає невідворотним факапом».

Дженнi Колґан. Різдво в «Капкейк-кафе». – К.: Рідна мова, 2021

До дилогії «Капкейк-кафе» входять романи «До зустрічі в “Капкейк-кафе”» і «Різдво в “Капкейк-кафе”», і відгукам відомих авторів про них цілком можна вірити. «Суцільна насолода від початку до кінця»,- зауважує Софі Кінселла. «Неймовірне частування», – додає Джоджо Мойєс. За сюжетом, Іссі Рендал, жвава засновниця пекарні «Капкейк-кафе», знайшла кохання і, здавалося б, тепер усі прикрощі позаду. Наближається Різдво — час чудес, теплих обіймів і гарячих напоїв. Однак її колежанки Перл і Керолайн не надто радіють святам, а коханий Остін раптом їде у відрядження до Нью-Йорка, й Іссі стикається зі справжнім випробуванням — стосунками на відстані… «Цього морозного грудня Іссі використає всі свої запаси мужності, оптимізму й кориці, щоб друзі та рідні якнайкраще зустріли Різдво! Іссі стояла по вуха обмурзана в марципан, аж раптом задзеленчав телефон. Вона знала, хто це, іноді так трапляється, що ти просто знаєш. Деякі дзвінки дзеленчать інакше за решту. Тієї миті вона саме думала про Остіна. «Здатність співчувати ⸺ справді неймовірна річ», ⸺ думала Іссі. Вона ніколи не повірила б, що колись сидітиме і слухатиме дівчину, котра жалітиметься, як несправедливо, що в Остіна нема до неї, бідолашної, почуттів. ⸺ Ти бачила мене, ти знала про мене, ⸺ голосила Келлі-Лі, і сльози котилися по її гарненькому кирпатому носику. ⸺ Але ти іноземка, тож я вирішила, що тобі байдуже. Розумієш, про що я? ⸺ Ні, ⸺ відказала Іссі. ⸺ Ви ж з Європи! Всім відомо, що у вас там по шість партнерів. ⸺ Це всі так справді думають?!

Люсі Фолі. Список запрошених. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2021

За сюжетом цієї історії, на острові біля узбережжя Ірландії збираються гості, щоб відгуляти весілля. Наречений — привабливий і харизматичний, зірка популярного телешоу. Наречена — розумна й амбіційна, власниця успішного бізнесу. Вишукане свято продумане до найменших деталей і аж проситься на сторінки глянцевого журналу: дизайнерська сукня, екзотичні краєвиди, гігантське шатро, крафтове віскі… Але поки відкорковують шампанське і вечірка набирає обертів, раз за разом спливають давні ревнощі й обрáзи. Дружби влаштовують дикі ігрища, дружка ледь не зриває святкування, а найліпший друг нареченого виголошує незручний тост… А потім декого знаходять мертвим. Хто ж не побажав щастя молодій парі? І, що важливіше, чому?

Анастасія Лавренішина. Дрімучий ліс. Шлях Відьми. – К.: Наш Формат, 2021

Це перший роман із дилогії авторки «Дрімучий ліс» Чудове чтиво для того, хто захоплюється чарівними світами українського фентезі – з дивовижними персонажами, детально й глибоко прописаними паралельними світами, із захопливою напругою дії й несподіваними поворотами сюжету. А ще для всіх, хто любить «кінематографічні» історії – адже авторка, талановита сценаристка (зокрема в її доробку популярний повнометражний мультфільм «Віктор Робот»), прописує світ Дрімучого лісу як розкішне кіно, яке мов саме розгортається перед очима читача. За сюжетом, дрімучий ліс повен дивовиж, чарів і фантастичних істот. Заправляє в ньому моторошна рогата чаклунка — Стара. Вона тримає ключі від кордонів, від кожного дерева й квітки — але до своїх найбільших таємниць, найсокровенніших глибин Дрімучий ліс її не допускає. Туди Стара відправляє Уляну — дівчинку, яку з немовляти тримала коло себе як служницю, — і наказує їй принести звідти Відьомську Книгу… «- Гей, ти чого мене не впускаєш?! розсердилася вона, підвелася, ще й тупнула ногою. І тільки-но вона так зробила, як хата заворушилася. Роззявивши рота від подиву, дівчинка спостерігала, як, роздираючи павутиння, одне за одним прочинялися вікна. З тоненького димаря враз зацідився димок. Хатина загойдалася в повітрі, гримнула дверима й спустила до вкрай здивованої дівчинки драбину».

Фріда Рамстедт. Мистецтво затишку. – К.: ArtHuss, 2021

Ця книжка – справжня біблія дизайну інтер’єру від гуру домашнього стилю, яка навчила ціле скандинавське покоління мистецтву створення гармонійного будинку. У цій книзі – чудовому новорічному подарунку – авторка розкриває секрети успішного дизайну інтер’єру та стилю, щоб допомогти вам створити дім, який найкраще підходить для вашого простору, смаку та способу життя. Наповнений практичними порадами, основними правилами та секретами майстерності, цей практичний посібник зі стилю та дизайну інтер’єру допоможе вам мислити як професійний дизайнер. Довідник з дизайну інтер’єру навчить вас загальним правилам створення гармонійного життєвого простору. Наприклад, яким є золотий перетин та золота спіраль, правильний розмір журнального столика щодо вашого дивана, оптимальна висота для підвішування освітлювальних приладів та найкращі способи використання «дошки настрою». Все це супроводжується корисними і переконливими ілюстраціями. Використовуйте цей практичний посібник з дизайну інтер’єру, щоб в результаті отримати збалансований, красивий будинок незалежно від того, де ви живете або який ваш особистий стиль.

Автор Ігор Бондар-Терещенко, спеціально для Жіночий Світ

Поділись


Новини партнерів