Про терпіння у чоловіків і жінок

Існує думка, що жінки набагато терплячіші за чоловіків, хоч, коли взяти війну, то тут явно чоловіки витримують такі тяжкі навантаження та переживання, що нам на мирній землі і не снились! Очевидно, то якісь особливі чоловіки, і їх не так багато у суспільстві. А от невійськові чоловіки люблять повний спокій та радість життя. І таких чоловіків більшість. Цікаву історію на цю тему недавно я почула від моєї знайомої.

Вона нещодавно вийшла заміж за свого давнього друга, який був холостяком дуже багато років. Медовий місяць і навіть рік минули. І ось якось та жінка займалася звичною повіркою лічильників: хто буде робити, як буде робити, скільки часу і т.д. і т.п. І про свої переживання, пов’язані з цією ситуацією, розповіла своєму чоловіку. А йому ці її емоції дуже не сподобалися, вони його пригнітили. І він їй каже: «Хоч ти й дуже багато робиш роботи, але твої емоції мене дуже подразнюють, тому краще жити спокійно одному, ніж разом в такому напруженні».

Моя знайома була шокована! Як же так, адже, коли вона вступала в шлюб, то керувалася банальним стереотипом, за яким у здоров’ї чи хворобі, у багатстві чи бідності пара має бути разом до кінця життя. Тобто, якщо з ним станеться щось непоправне, то вона за нього візьме відповідальність, і буде мужньо переносити усі напасті Й найболючіші емоції, щоб тільки він з нею почувався впевнено, що його не кинуть і не зрадять у тяжку годину. А тут на тобі! Її половина керується іншим гаслом, який проголосив колись Омар Хайям: «Ти краще голодуй, ніж що попало їсти, і краще будь один, чим разом з ким попало!»

І от вона замислилася. Якщо його подразнюють її прості емоції, то що він робитиме, якщо станеться з нею щось непоправне, коли це буде не якась побутова історія, а проблема життя і смерті. Очевидно, він буде тікати від неї світ за очі? Вона дуже засмутилася і каже мені, що коли вона приймала рішення бути разом до кінця життя, то вона розуміла, що треба буде включити дуже велике терпіння! Однак, як виявилося, чоловікам терпіння неприйнятне, хоч один із найвідоміших із них – А.П. Чехов попереджував, що «В браке главное не любовь, а терпение».

Автор Tana Istama

Поділись


Новини партнерів