Необхідна в шлюбі мудрість або «шрами на язиках»

мудрість у шлюбі

Існує відома мудрість, що тривалість шлюбу залежить від кількості «шрамів на язиках», які свідчать про те, скільки разів вам доводилося прикушувати язик, щоб з нього не зірвалося зле слово. Це пов’язано з тим, що шлюб часто являє собою постійну боротьбу за моральну перевагу одного над іншим, де присутній постійний тиск сильнішого на слабкого.

Такий тиск відбувається шляхом докорів і принижень, читання нотацій і «виховання» всякими моралями! Тут, звичайно, частіше чоловіки в силу свого сильного положення показують жінкам свою перевагу над ними. А слабка сторона починає виправдовуватися і захищатися, що чоловікові зовсім не подобається. Вона може бути ні в чому не винна, але йому все одно! Для себе він уже все давно вирішив: він має рацію!

А ось її крик, докори, сльози, тремтячий або писклявий голос його страшно дратують. І хто знає, що включитися у нього в голові, коли він почує слова, які йому абсолютно не подобаються. Адже від слів він може перейти до кулаків, а від кулаків – до сокири або ножа!

Звичайно, сучасна жінка сильніша порівняно з жінкою минулого, і не всяка дозволить себе третирувати. Все-таки боротьба за права жінок, яка почалася більше 100 років тому, принесла свої плоди, зробивши величезний вплив на суспільство взагалі, і на відносини чоловіка і жінки в сучасному шлюбі, зокрема. Вона тепер сама може бути тією сильною стороною, яка принижує чоловіка, особливо словами.

Але ось враховувати давню мудрість про «шрами на язиках» дуже важливо, щоб вчасно, просто «на ходу» прикусити язика, залишивши шрам на ньому, а не на відносинах і діях, які можуть розгорнутися не в кращу сторону. До цієї мудрості слід прислухатися не тільки жінкам, а й чоловікам. У всіх випадках, кожному з подружжя не завадить вчасно зупинитися, щоб уникнути конфлікту.

Автор Tana Istama

Поділись


Новини партнерів