Вчені: вживання винограду може продовжити життя

Для бажаючих пожити довше одним із найбільш підходящих продуктів стане виноград. Вчені з Університету Західної Нової Англії довели, що ці ягоди збільшують тривалість життя на п’ять років.

Дослідники встановили, що якщо щодня ми вживаємо трохи менше двох чашок винограду, а також дотримуємося дієти з великою кількістю жирів, це сприяє скороченню ризику так званої жирової дистрофії печінки і призводить до збільшення тривалості життя на 4-5 років. Виявляється, крім іншого, виноград впливає на експресію генів. У ньому містяться речовини, які підвищують рівень антиоксидантів. Це сприяє омолодженню та уповільненню вікових процесів в організмі.

Що ж до експресії генів у мозку, вона позитивно впливає на інтелект, як показали спостереження серед лабораторних мишей. Щоправда, їхні висновки не завжди підтверджуються подальшими дослідженнями серед людей, але вже одержані результати слід визнати позитивними. Виноград давно вважається одним із найкорисніших продуктів на нашій планеті саме за рахунок високого рівня антиоксидантів.

Окислювальний стрес в організмі – причина старіння та розвитку цілого ряду патологічних процесів. Для того, щоб зменшити вплив окислювального стресу та молекул під назвою вільні радикали нам і потрібні антиоксиданти. Виноград забезпечує високий рівень, він також містить корисний компонент під назвою ресвератрол.

Поділись


Новини партнерів