Зростаючий темп сучасного життя вимагає від міського жителя більш ретельної турботи про своє здоров’я, інакше з навантаженнями не впоратися.

Щоб бути здоровим, мало мати гарну генетику, правильно харчуватися, не курити і не вживати алкоголь. Все це добре, але недостатньо.

Людський організм унікальний та складний механізм, створений для активного руху, і вся внутрішня «інфраструктура» тіла заснована на постійному русі. Рух – є життя. Тому прихильники здорового способу життя активно рухаються.

Ось тільки заняття спортом в міських умовах розумніше проводити в закритих спеціальних приміщеннях, тобто в спорткомплексах, або у фітнес-клубах. У спорт клубі продумана система вентиляції, встановлено спеціалізоване обладнання для найрізноманітніших видів навантаження.

Не кожен зможе дозволити собі купити таке спортивне спорядження, а в клубі можна позайматися на тренажерах під керівництвом досвідченого інструктора. Він тобі і підкаже і покаже, і якщо треба, складе індивідуальну програму тренувань. Дуже зручно, коли фітнес-клуб має ще й басейн. Відомо, що вправи у воді і плавання дуже корисні для організму. Під час водних занять працюють всі м’язи організму, в результаті відбувається рівномірне навантаження на організм, відбувається позитивний вплив на серцево-судинну систему і коригування ваги людини.

Залишається тільки правильно вибрати фітнес-клуб. Тут є нюанси. Той, що ближче не завжди кращий і відповідає вашим запитам, як і той, що дорожчий, не несе гарантій результату. При виборі клубу потрібно звернути увагу:

  • По-перше, на спорудження будівлі клубу. Краще якщо це спеціально спроектована і побудована будівля для занять спортом. Підвал в багатоповерхівці просто не відповідає вимогам нормального вентилювання і освітлення.
  • По-друге, медичне обслуговування. У хорошому клубі не допустять клієнта без медогляду.
  • По-третє, наявність у інструктора відповідного диплома. Не потрібно соромитися про це питати, – ваше здоров’я коштує дорого.

Різниця між цінами і рівнем обслуговування в клубах залежить від наявності різноманітних послуг – водної зони, різних ігрових майданчиків, SPA-салонів, фіто-барів, а також в вишуканості інтер’єру. А ось обладнані звичайні зали можуть бути не менш сучасними тренажерами, та й клас інструкторів може бути досить високим. Тому потрібно все це враховувати коли вибираєте тренажерний зал. Головне – розумний підхід. Успішних вам тренувань.