Одяг для немовлят: чого не варто купляти?

Один з етапів підготовки до народження малюка – вибір першого одягу для нього. У магазинах стільки краси, що так і хочеться придбати все це для свого довгоочікуваного ангелика. Та чи варто? Звісно, що ні, адже чимало речей можуть бути непотрібними. То ж як не купити зайвого? Який одяг для немовлят не потрібно купувати? Про це розповімо далі у статті.

Бодіки, кофтинки, костюми із товстими внутрішніми швами. У карапузів дуже ніжна шкіра, тому аби не викликати подразнень та дискомфорту, потрібно обирати перші речі зі швами назовні. Якщо ж вам не вдалось знайти саме такі, тоді слідкуйте, аби ці шви принаймні були дуже акуратними й зовсім невеличкими.

Речі із кнопками на спині чи інших місцях, де вони можуть тиснути, муляти, причиняти дискомфорт. Обираючи одяг для немовлят недорого, обов’язково звертайте увагу на це, аби потім придбані чоловічки не дармували у шафі.

Боді та інші елементи гардеробу з надто об’ємними аплікаціями, рюшами по тій же причині не слід купляти. Залиште ідеї подібних покупок на пізніший час, коли малеча підросте.

Одяг із синтетичних матеріалів. Найкращий варіант для новонароджених – натуральні речі, зокрема, бавовняні. Вони дозволяють тендітній шкірі дихати, не викликають алергій та подразнень.

Пребагато тоненьких шапочок для дому. Звісно, все залежить від того, в яку пору року вам народжувати. Для літніх прогулянок на вулиці знадобляться панамки, для променад в інші пори року – тепліші шапки, вони без сумніву потрібні. Однак лишніми будуть шапочки, які за порадою бабусь, ви можете купити саме для дому. Минули часи надмірних закутувань – вдома малечі ця річ гардеробу не знадобиться, як виняток – лише час після купання.

Розпашонки, льолі. Ні, ви звісно можете купити один такий набір, в якому є розпашонка, кофтина і повзунки, аби зрозуміти, наскільки зручнішими є боді та чоловічки, комбінезони, сліпи. Як правило, сліпи для такого немовлячого віку є із закритими ніжками, що дуже вигідно. Боді застібається між ніжками, тому він не підтягується весь час вгору і не перекручується, як би це могло бути із розпашонками, простими футболками. Популярність боді та чоловічків є цілком виправданою, адже вони набагато зручніші не лише для мами, а й для малюка.

Речі, які потрібно вдягати через голову. Цей пункт не такий категоричний, але якщо ви «вперше-мама», тоді подумайте, чи варто купляти на першу пору саме такий одяг. Малеча ще не тримає голову самостійно, а в перші дні в батьків часто є багато страхів, хвилювань, пов’язаних з доглядом, аби ненароком не завдати шкоди своєму малюку. Тому щоб спростити собі завдання, позбавити зайвих переживань – краще дитячий одяг для немовлят купити із застібками чи ґудзиками. Тоді переодягання буде легшим та спокійнішим. А далі звикнувши до нової ролі, набравшись досвіду, зможете вибирати й інші речі. Та й дитинка росте дуже швидко і вже незабаром самостійно триматиме голівку.

Кілька дорогих красивих нарядів. Звісно, вони дуже тішать мамине око, але радше знадобляться для фотосесії, а не щоденного вдягання. Малечі потрібен комфорт, тому покупки таких речей краще відкласти на деякий час, а придбати лиш один такий набір, якщо плануєте влаштувати святкову фотосесію.

Сподіваємось, ці рекомендації будуть корисними для вас і ви зможете підготувати для своєї новонародженої крихітки дійсно якісний та зручний гардероб.

Поділись


Новини партнерів