Бачите себе у мріях гарним програмістом, за якого б’ються великі компанії? Щоб почати втілювати Вашу мрію в життя, потрібно якнайменш записатися на IT курси, закінчити їх, отримавши відповідного сертифіката. А також скласти власне портфоліо та працевлаштуватися: хоча б для отримання першого професійного досвіду. Ось декілька корисних порад від кращих менторів DAN.IT тим, хто справді бажає спробувати свої сили в сфері програмування.

Корисні рекомендації для майбутніх асів

Неважливо, чи встигли Ви вже обрати собі курси it, чи ще тільки вивчаєте пропозиції. Спробуйте оцінити власні навички та здібності в загальному розумінні. Адже знання кодів та інструментів програмування – це «техніка», справа часу. А ось відсутність природних талантів буде дуже складно компенсувати.

Спробуйте чесно та відверто відповісти, що саме Вам притаманне:

  1. Бажання дізнатися єдино вірну відповідь. У програмуванні та розробці немає чіткого поділку на «біле» та «чорне», вірне та невірне. Багато чого залежатиме від ситуації: те, що не спрацьовує в одному випадку, може стати кращим шансом в іншому. Шукати та знаходити вірну відповідь у програмуванні можна різними способами. Саме це робить сферу IT неймовірно цікавою!
  2. Підвищена увага до дрібниць та деталей. Ця якість дуже добре просліджується у жінок, адже вона подарована їм природою. Але хлопцям не слід «давати задньої»: можна натренувати свою увагу, якщо є таке бажання. Тоді Ви почнете розмовляти з комп’ютерами однаковою мовою, та розуміти одне одного.
  3. Вміння «переводити» з технічної мови на звичайну людську, та навпаки. Тобто пояснювати складні терміни та процеси простими словами, що стане у нагоді при спілкуванні із замовниками.
  4. Творча, а не тільки матеріальна зацікавленість. На жаль, зараз багато людей йдуть вчити програмування тільки заради високої зарплатні. Вони абсолютно не зацікавлені розвиватися у професійному та особистому плані, тому самі собі створюють перешкоди. Насправді бажання заробити багато грошей за короткий час, витративши на це мінімум зусиль, заважає таким студентам стати справді гарними IT спеціалістами.
  5. Реальна оцінка власних здібностей. Це дуже важливо для новачків, що тільки-но роблять перші кроки у професії. Спроби «охопити неосяжне», або зробити проекти підвищеної складності та зірвати аплодисменти часто закінчуються невдачами. А головною причиною цьому виступає неспроможність реально оцінити власні сили та здібності. Варто шукати золоту середину, тверезо оцінюючи себе та свої професійні навички. До речі, роботодавці дуже цінять таку якість.
  6. Організованість. Це стосується як поведінки, так й мислення.

Записатися в Києві на IT курси зараз нескладно. А от почати самопідготовку та тренування корисних навичок можна прямо сьогодні!