Сучасне покоління є більш-менш гендерно-рівним, де і чоловік, і жінка мають змогу бути конкурентоспроможними та отримувати високу заробітну платню. Тож не дивно, що у молодих дівчат одним з найважливіших факторів для здобуття професії є те, яка кар’єрна перспектива їх чекає. Вибравши одну з найбільш високооплачуваних сфер, жінки можуть бути впевненими, що вони зможуть заробляти якнайбільше. Нещодавно була оприлюднена статистика, де підраховувалися середні щотижневі заробітки штатних працівників, щоб оцінити 15 найоплачуваніших робочих місць для жінок. З однієї сторони – висока популярність професії ускладнює вступ до університету через конкуренцію. З іншої ж – популярна професія на ринку постійно вимагає покращення умов праці, підвищенню заробітної плати та дає можливість швидко зростати в кар’єрному плані.

Чим керуватися при виборі професії

Своїми бажаннями, фактами, пов’язаними зі специфікою професії, і реаліями навколишньої дійсності. Якщо ви дійсно щось любите і хочете присвятити цьому життя, якщо ви впевнені, що ви не «перегорите» за декілька років – починайте діяти. Якщо маєте сумніви, постарайтеся обрати 4-5 професій, які для вас є найбільш цікавими. Відкиньте стереотипи, настанови батьків і педагогів – це тільки ваш вибір і вам нести за нього відповідальність.

Постарайтеся зібрати якомога більше інформації про кожну обрану професію. Уточніть, які у фахівця обов’язки, почитайте відгуки людей, які вже працюють, таким чином дізнайтеся про реальні плюси і мінуси певної сфери діяльності.

Тож, давайте тепер ознайомимося, які зараз найпопулярніші спеціальності для дівчат в Україні та за кордоном.

Менеджер з реклами

Професія, яка зараз вважається однією з найпрестижніших і досить добре оплачується. Тут важливо не тільки добре продати рекламний продукт, а й правильно побудувати кампанію, підібрати професійну команду і т.і.

Фрилансер

Дякуючи швидкому Інтернету, можна працювати у будь-якій точці планети. Така перспектива дуже цікава для жінок, адже можна продовжувати працювати і заробляти достатньо грошей навіть під час декретної відпустки і не лишати своїх дітей няням чи бабусям. Дуже популярною наразі є робота копірайтером. Незважаючи на високу конкуренцію, хороший спеціаліст завжди доб’ється успіху і зможе претендувати на максимальну оплату праці. Головне – отримати якісну освіту (філолог, журналіст, маркетолог), і постійно розвиватися. Експерт може написати не лише статті, але і будь-які наукові роботи для https://writix.co.uk/.

 

 

 

 

Юрист

Юридичні послуги завжди були і продовжують залишатися дуже затребуваними. Перспективи кар’єрного росту безмежні – аж до відкриття власної юридичної консультації.

Агент з підбору кадрів

Або ж простіше – кадровик. Тут потрібно мати справу з людьми і багато розмовляти, а саме у слабкої статі ці два завдання добре виходять. А що стосується кар’єрного зросту, то можна дослужитися до головного спеціаліста відділу кадрів і увійти до ради правління якоїсь великої фірми.

Лікар

Отже, продовжуючи розглядати високооплачувані професії для дівчат, ми дісталися до середини цього списку. І тут нас очікує така посада, як лікар. Робота, звичайно, не проста, але платять за кордоном за неї цілком гідно.

IT-фахівець

Зараз не тільки хлопці, а й дівчата вміють впевнено орієнтуватися у сфері програмування. Багато веб-сайтів розроблені саме представницями слабкої статі.

Архітектор

Професія максимально затребувана вже зараз і не втратить своєї актуальності в майбутньому. Міста перебудовуються, постійно створюються нові об’єкти, які потребують сучасного архітектурного проектування. Робота складна, вимагає професійних навичок і тривалого навчання, але і оплачується відповідно.

Тож, ви переглянули, куди вступають дівчата за кордоном. Але при виборі професії вони все ще часто керуються стереотипами. Малозрозумілі «традиції» змушують їх вибирати між перукарем, вчителем, стюардесою і продавцем-консультантом. Дуже добре, якщо ви завжди мріяли саме про одну з цих професій. А якщо ні?
Пам’ятайте, що не існує «чоловічих» і «жіночих» професій. І ви не повинні турбуватися про те, що ваша спеціальність недостатньо жіноча, занадто складна або небезпечна. Немає нічого неможливого для людини з інтелектом – прислухайтеся до своїх бажань і робіть все можливе, щоб вибрати роботу до душі.