Трудовий договір для працевлаштування в Польщі

Враховуючи, що питання роботи за кодоном (в основному, в Польщі) для багатьох є дуже актуальним, ми зупинимось на одному з етапів працевлаштування в Польщі – на підписанні трудового договору. Адже офіційно можна влаштуватися саме по контракту. Неважливо, де ви будете працювати: у Варшаві, Ополе, Бидгощі, Слупську, у Кутно чи у Гданську. Розкажемо про те, як можна підписати такий контракт, попередньо підібравши для себе хорошу вакансію з відповідною зарплатнею. Наприклад, вас може зацікавити робота в Польщі на фермі, якщо ви претендуєте на роботу без знання мови. Або можливо шукаєте посаду інженера чи програміста, які оплачуються вище. З вакансіями ми також розберемося.

Порядок підписання трудового договору

Робота в ПольщіДля початку вам потрібно обрати кадрову агенцію, з якою ви будете співпрацювати. Адже якщо вам необхідна легальна робота в ЄС, то через Інтернет ви навряд знайдете хорошу вакансію. В той час як кадрова агенція може зайнятися вашим працевлаштуванням від самого початку і до вашого успішного виїзду за кордон. Плюс, з вами завжди будуть підтримувати зв’язок, і ви зможете змінити роботу, якщо вона вас чимось не влаштує. Одна з хороших кадрових агенцій, яка займається цими питаннями – Visa Pro. Саме завдяки підписанню договору з роботодавцем робота в Польщі буде легальною та безпечною для вас. А зараз детальніше перейдемо до самого укладання контракту.

Після обрання вакансії і короткої співбесіди з роботодавцем, якщо вас приймають на роботу, потрібно буде підписати трудовий договір. Туди входить:

  1. Назва посади та короткий опис роботи, яку ви будете виконувати, ваші обов’язки.
  2. Місце, де ви будете працевлаштовані.
  3. Дата, з якої ви будете починати працювати.
  4. Заробітна плата, яку ви будете отримувати (погодинно, за 1 кг тощо) та термін її видачі;
  5. Умови роботи (робочий час, порядок звільнення тощо).

Це самі основні положення, які зазвичай вказують у такому договорі. До того ж, спеціалісти кадрової агенції завжди перевіряють, чи вірно складений такий документ. Неважливо, ви шукаєте роботу в Польщі на фермі, на складах, на будівництві, на СТО, в пекарні чи у іншому місці. Завжди потрібно укладати договір.

Вакансії від роботодавців

Один з найважливіших етапів працевлаштування – вбір вакансії на роботу в Польщі. Які з вакансій зазвичай користуються найбільшою популярністю серед роботодавців? Це праця сантехніком, будівельником, столяром, токарем, електриком, поваром або різноробочим. Якщо вас зацікавила робота в Польщі на фермі, то тут можна влаштуватися працівником по догляду за тваринами, прибиральницею тощо. Після того, як вакансію буде обрано, варто переходити до наступного етапу – уточнення умов працевлаштування та подальшого підписання контракту.

Поділись


Новини партнерів