Переоцінити важливість гарних меблів для кав’ярні чи ресторану неможливо. Інтер’єр і атмосфера вашого закладу — це ті критерії, на які відвідувачі звертають увагу в першу чергу.

Столи для кав’ярні складаються з двох основних частин: стільниці та основи столу (підстілля). Стільниці та підстілля можуть вибиратися окремо. Комбінуються ці елементи у різному виконанні (матеріал, форма, розмір) це дозволяє створювати унікальні інтер’єрні композиції, що підходять за стилем вашого закладу.

Стільниці можуть бути круглої, прямокутної, квадратної форми. Виготовляються з різних матеріалів, таких як: масив дерева, Werzalit, Topalit, ДСП зі шпоном цінних порід дерева, МДФ у різноманітних кольорах та HPL пластику. Обрати варіант для свого закладу можна за посиланням https://kom-fort.kiev.ua/stoleshnicy-ru/stoleshnitsy-dlya-horeca- але важливо звертати увагу на якість виконання, оскільки столи для кав’ярні піддаються інтенсивному використанню щодня, часто брудняться. Тому повинні легко чиститися, бути стійкими до механічних пошкоджень, подряпин, вигоряння.

Масив

Не рідко ресторатори віддають перевагу стільницям із масиву. Дерев’яні стільниці стануть невід’ємною складовою, інколи ж навіть акцентом Вашого закладу. Щоб стільниця прослужила довго, варто віддати перевагу твердим породам дерева, таким як ясен, дуб, бук. Кожен з них має свої переваги.

Дуб хороший тим, що з часом не вицвітає, при цьому легко піддається обробці та лакуванню. Так само, дуб є одним із найміцніших за структурою деревини.

Ясен має дуже гарний природний візерунок, такі меблі виглядають естетично в будь-якому інтер’єрі, мають велику міцність та можливість тривалої експлуатації.

Бук – ще одне дерево, що часто використовується в меблевій промисловості. Деревина бука після обробки стає дуже податливою та еластичною, завдяки цьому їй можна надати будь-якої форми.

Шпон

Також великою популярністю користуються стільниці з натурального шпону . Надійність конструкції стільниць зі шпону досягається тим, що основа виконується з ДСП, МДФ – матеріалів, що не сприйнятливі до перепадів вологості всередині приміщення та на веранді літньої кав’ярні. У порівнянні з масивом шпоновані стільниці мають незаперечну перевагу. При зміні планування посадкових місць та переміщенні столів шпон не боїться ударів. Додамо уважність офіціантів, персоналу і термін служби збільшимо ще більше.

Topalit

Стільниці Topalit – стильні та яскраві, що відрізняються актуальним дизайном і простотою конструкції, удароміцні та вологостійкі, що витримують будь-які погодні умови та не вигоряють на сонці – це лише малий перелік їх переваг. Ви можете використовувати стільниці як усередині вашого закладу, так і зовні на літній терасі. Завдяки складу з натуральної деревини (80% бука, 20% тополі) і смол, стільниці чудово почуваються на відкритому повітрі, під сонцем і дощем. Стільниця здатна витримувати вагу понад 300 кг. Поверхня Topalit стійка до подряпин, стирання, а сигарета, що горить, не залишає сліду на поверхні.

HPL пластик

Пластик HPL – це пластик високого тиску. У назві відображений спосіб виготовлення матеріалу: він напресовується під тиском на основу з МДФ або ДСП. Звідси і бере свою назву цей матеріал (абревіатура від high pressure laminate). Безперечною перевагою даного матеріалу є велика кількість колірних рішень та декорів. Палітра включає в себе не тільки природні матеріали, такі як камінь, метал, пісок і дерево, а й широкий спектр однотонних кольорів, візерунків, імітації шкіри, текстилю. Цей матеріал має більш високу стійкість до зносу, подряпання, до киплячої води, до плям продуктів побутового призначення ніж аналогічні облицювальні матеріали.