Large format UV coating printer in work

Уф-друк – це одна з технологій, яка прийшла на поліграфічний ринок зовсім недавно. Технологія процесу: пряме перенесення зображення зі струменевого принтера відразу на поверхню. При цьому uv чорнило, складається з полімерних смол і пігментів, які тверднуть під час випромінювання ультрафіолету.

Цей метод нанесення дозволяє здійснювати нанесення практично на будь-який матеріал, навіть той на якому неможливо друкувати за допомогою інших способів. Ультрафіолетовий друк Львів здійснюється на банерних тканинах, меблевих фасадах, металі, дереві, плівці, керамічній плитці, акрилі, шкірі.

Чому цей тип друку універсальний?

Його універсальність дозволяє створювати дійсно оригінальні ексклюзивні речі. При цьому чорнило переносить агресивний вплив зовнішнього середовища (сонце, низькі і високі температури, опади). Навіть під час згинання і деформації поверхні картинка не буде тріскатися і псуватися.

Нанесення можна здійснювати на дереві, тканині, ПВХ, папері, картоні, що дає великий простір для того, щоб виготовити якісні posm матеріали, наприклад шелфтокери. Ця технологія має великий попит в рекламних компаніях, оскільки є дуже зручним та універсальним способом друку.

Не завжди цікаво працювати з компанією, яка може надати тільки календарні блоки або щоденники. Кращим критерієм для вибору постачальника стане надання широкого спектру послуг: сувенірна продукція, етикетка, друк на металі та ін.

Уф-друк дозволяє працювати не тільки з різними поверхнями, але й наносити білі деталі без втрати якості, переносити слогани, логотипи, інформацію на вітрини, дзеркала та інші скляні поверхні.

Яка ціна?

На жаль, витратні матеріали коштують не надто дешево. Але ідеальна передача кольору, яскравість барв, стійкість до механічних пошкоджень, води, стирання дозволяють завоювати все більше шанувальників.

Крім того, якщо порівнювати УФ-друк з сольвентним, то варто відзначити, що пігменти, які використовуються при цьому, абсолютно нешкідливі для людини і є екологічно чистими.

Постдрукові роботи

Для продовження терміну експлуатації фахівці рекомендують додатково покривати такі поверхні лаками (офсетним, водно-дисперсним лаком). Іноді їх замінюють глянсовою або матовою плівкою.

Для рельєфного зображення використовують спеціальні склади з термопідйому. При бажанні таку печатку можна скомбінувати з тисненням фольгою різних кольорів. Для декорування і індивідуального контуру вироби висікають або вирубують за допомогою спеціальних штанц-форм.