beautybuy - інтернет мaгaзин для перукарів

Перукарське обладнання – дуже індивідуальне, і різним майстрам підходить різне устаткування. Якщо ваша перукарня розрахована на величезний потік клієнтів і швидке обслуговування, то цим нюансом варто знехтувати. Якщо ж у вас салон, в якому у кожного майстра своя клієнтура, із записом, то тоді про комфорт майстра не тільки потрібно, а й необхідно подбати. Купити професійні перукарські інструменти можна на сайті https://beautybuy.com.ua/, а у цій статті ми розповімо вам про їхні види та характеристики.

Основні інструменти перукаря

Перукарські ножиці

Мабуть, найважливіший інструмент перукаря. Якісні ножиці відрізняються ступенем заточення і якістю металу (чим вища якість, тим довше буде триматися заточка). До речі, маленька порада: завжди тримайте ножиці закритими, якщо з ними не працюєте, так довше зберігається їх робочий стан.

Машинки для стрижки

Машинки для стрижки активно використовуються навіть в елітних перукарських салонах, так як дають можливість швидше провести нескладні операції з видалення зайвого волосся, заощаджуючи час і полегшуючи роботу майстра. Правильно буде оснастити робоче місце перукаря декількома машинками для стрижки (для жорсткого волосся потрібна машинка більшої потужності) або однією, але такою, що впорається з будь-яким типом волосся. До речі, вибираючи машинку для стрижки, зверніть увагу на матеріал лез – бажано щоб вони були зроблені зі сплаву титану з керамікою.

Сушка і вкладання волосся

В сучасних перукарських салонах використовують не тільки всім звичні фени, але також сучасну апаратуру: клімазони (застосовують в разі завивки і фарбування) і вапоризатори (аналог сушуарів, але з можливістю лікувальних процедур для волосся).

Плойка і щипці

Необхідне обладнання для перукарні, яке використовується для створення найрізноманітніших, складних і простих зачісок. Плойки бувають різних видів: випрямляючі, для завивки, плойки з насадками, що виконують і функцію фена. В сучасних плойках пластини, що нагріваються, виготовляються з різних матеріалів, однак найбільш якісні мають пластини з гладким кераміко-іонним покриттям.

Гребінці та щітки

Це ті предмети, без яких не обійтися будь-якому перукареві. При цьому гребінці та щітки потрібні не в єдиному варіанті, а у великій різноманітності: це і масажні металеві гребінці, прямі гребінці, щітки різних форм (зокрема, круглі щітки – брашинги). До речі, хоча довжина ворсинок у різних щіток коливається, всі вони повинні бути виготовлені, бажано, з натуральних матеріалів (хоча, і штучні ворсинки є цілком припустимими).

На що слід звернути увагу при виборі гребінців і щіток, так це на їх стійкість до різноманітних хімічних речовин, які активно використовуються в перукарнях. Також гребінці не повинні мати ніяких задирок, які шкодять волоссю і можуть доставити клієнту неприємні відчуття. Матеріал, з якого виконаний гребінець, повинен бути пружним і не електризувати волосся.

Яке обладнання вибирати?

Як ми вже писали, у кожного майстра є свої переваги і звички. Якщо ви купуєте обладнання для «масових» зачісок, приділіть більше уваги його надійності і зносостійкості.

Якщо ви націлені на створення комфортної роботи для кожного з майстрів, то прислухайтеся до їх побажань (хіба що такі великі апарати як сушуари, клімазони і вапоризатори купуються на весь салон, а не під конкретного майстра). Все перераховане індивідуальне перукарське обладнання випускається у величезній різноманітності видів, форм, з різними ручками, вагою, функціями.