Парфуми і туалетна вода традиційно входять в ТОП-5 найбільш бажаних подарунків для представниць прекрасної статі. Як юні леді, так і пані елегантного віку, навряд чи відмовляться від заповітної коробочки зі свіжим і легким або пряним і солодким ароматом. Бажаючи догодити своїй обраниці, мамі або колезі, чоловіки ламають голову над тим, як же підібрати для неї дійсно вартий парфум, щоб він не припадав пилом на полицях і не був передарований її подрузі, а популярні серії відомих ароматів ви можете придбати на https://dpukraine.com/

Як зрозуміти, чи буде аромат стійким?

Для початку варто пояснити, чим різняться між собою існуючі види парфумерії.

Духи – це найбільш стійкий різновид парфуму, що має максимальну концентрацію. Вміст ефірних олій варіюється від 20% до 30%. Використовувати духи рекомендується в холодну пору року, а також увечері: у ранкові години і при високих температурах застосовувати їх не варто, особливо це стосується пряних і важких ароматів.

Парфумна вода гарантує стійкість близько чотирьох годин на шкірі, маючи вміст ефірних олій на рівні 15-20%. Найчастіше її вибирають для того, щоб підтримувати аромат протягом дня, але надмірно старатися з нанесенням парфумерної води вранці все ж не потрібно, інакше вас буде дратувати занадто різкий запах.

Туалетна вода являє собою найлегший тип парфумерії: вміст ефірних олій не перевищує 7-10%, а домінуючими по звучанню є верхні і середні ноти. Такі аромати підходять навіть для спекотного клімату, тому їх спокійно можна брати з собою на відпочинок в теплі країни, а також використовувати під час спортивних тренувань.

Куди наносити парфуми, щоб вони розкрилися швидше і яскравіше?

В парфумерному магазині важливо правильно «розкуштувати» аромат, наносячи його особливим чином. На тілі людини існують так звані пульсуючі точки – на зап’ястях, за вухами, на ліктьових згинах і шиї: наносячи на них паряуми або туалетну воду, буде простіше відчути всю композицію. Втім, почути аромат можна, якщо нанести його тільки на волосся.

Якісний парфум на різних людях може пахнути зовсім інакше в залежності від типу шкіри, температури тіла і навіть гормонального фону. Більш того, ставлення однієї і тієї ж людини до конкретних ароматів може варіюватися від повного захвату до стійкого неприйняття в залежності від її стану здоров’я або рівня психологічного комфорту.

На що звернути увагу при виборі аромату?

Розібравшись з видами парфумерії, можна озвучити перше правило: вибираючи аромат, подумайте, чого ви від нього хочете. Чи плануєте ви використовувати його виключно ввечері для відвідування світських заходів, або ж він повинен супроводжувати вас усюди, наприклад, в офісі або на дачі.

Правило друге: плануючи придбати парфуми в подарунок, поцікавтеся, яким саме ароматам віддає перевагу людина. Вам буде значно простіше орієнтуватися в магазині, якщо ви будете знати, що їй подобаються деревні, фруктові або, скажімо, морські аромати. Якщо ж конкретної інформації про улюблений запах немає, ні в якому разі не нехтуйте допомогою консультантів. І це правило номер три.

У розмові з консультантом опишіть людину, для якої вибираєте подарунок. Значення матиме не тільки вік і зовнішність, оскільки ніжні блондинки і фатальні брюнетки найчастіше вибирають різні парфуми, але й стиль одягу цієї людини, її захоплення і особливості характеру.

Досвідчений консультант – це не тільки фахівець, що розбирається в останніх новинках парфумерного ринку, але й хороший психолог. Поговоривши з клієнтом, поставивши йому потрібні питання, він обов’язково допоможе зорієнтуватися в різноманітті асортименту і підібрати саме той аромат, який буде дарувати виключно позитивні емоції.

Скільки можна зберігати парфуми?

Середній термін придатності духів варіюється від трьох до п’яти років. Важливу роль відіграють і умови зберігання: наприклад, не варто використовувати для цих цілей приміщення з підвищеною вологістю або місця з прямим сонячним світлом. Якщо ви вже відкрили парфуми або туалетну воду, потрібно ними користуватися, оскільки з плином часу аромати поступово руйнуються. І якщо квіткові парфуми можуть послужити вам до півтора року, то термін життя легких цитрусових – складає не більше півроку.