Чоловіча мода набагато більш консервативніша за жіночу, тому способів урізноманітнити гардероб у представників сильної половини людства не так вже й багато. Чоловічий шкіряний ремінь – це невеликий, але значимий аксесуар. Він може розповісти про статус свого власника, а також про його почуття стилю і вміння подати себе. Тому слід ретельно підійти до вибору ременя, а також вміти грамотно поєднувати його з брюками, джинсами і іншим одягом.

Види чоловічих ременів

Перш ніж перейти до вибору, варто розібратися в тому, які бувають різновиди ременів для чоловіків. Їх можна умовно розділити на три основні групи. Щоб зрозуміти, на що орієнтуватися, розглянемо кожну з них.

Класичні

Це ремені з простою відкритою пряжкою золотистого або сріблястого кольору без декоративних елементів. Вони призначені для носіння з класичними штанами. Їх ширина, як правило, знаходиться в діапазоні 3-5 см. Найчастіше вони виконані з гладкої шкіри строгих відтінків, а саме чорного, темно-сірого, коричневого, кавового або бежевого.

Шкіряний чоловічий ремінь з класичним дизайном необхідний для підтримки штанів, а також для дотримання ділової етики. Так, якщо на брюках передбачені отвори, в які вставляється ремінь, їх обов’язково потрібно носити з цим аксесуаром. Також носити штани без ременя не прийнято, якщо ви не одягнули піджак.

Повсякденні

У цю групу можна віднести всі ремені, які носять з повсякденним одягом, таким як джинси або штани чінос. Це можуть бути шкіряні або тканинні моделі з гладкою, ребристою або тисненою поверхнею. Строгих обмежень за фактурою, шириною або забарвленням немає. Пряжка може бути як простою відкритою, так і закритою з декоративними елементами.

Спортивні

Навіть у спортивних штанів нерідко передбачені петлі для ремінців. Для таких моделей призначені ремені з тканини або прогумованих матеріалів. Ширина їх, як правило, близько 4-6 см, забарвлення може бути яскравим або приглушеним, але частіше однотонним. Пряжка в основному закрита, іноді з логотипом бренду.

Різновиди шкіри

Найбюджетніший варіант – це ремінь зі шкірозамінника. Однак таку модель є сенс купувати, тільки якщо ремінь буде приховано під піджаком або курткою, і він потрібен лише для підтримки штанів. Це досить грубий матеріал, який швидко втрачає свій зовнішній вигляд.

Більш вдалий матеріал для чоловічого ременя – екошкіра. Вона еластична і зносостійка, на вигляд практично не відрізняється від натуральної. Однак, якщо ви вирішили придбати красивий і елегантний аксесуар – вибирайте натуральну шкіру. Її якості, зовнішній вигляд і ціна багато в чому залежать від типу. Розглянемо детально всі різновиди шкіри.

Свиняча

Серед натуральних матеріалів ременів свиняча шкіра – найдешевша і найбільш популярна. Зовнішній вигляд її повністю залежить від вичинки, тонша виглядає виграшніше. З недоліків можна відзначити її занадто пористу структуру.

Після контакту з вологою вона швидко втрачає свою привабливість.

Шкіра бика або буйвола

Ціна на виріб з такої шкіри буде трохи вищою, ніж зі свинячої. Матеріал жорсткий і стійкий до зношування, відрізняється довговічністю. Нерідко шкіру буйвола декорують випалюванням, заклепками, тисненням.

Теляча

М’яка і приємна на дотик шкіра, при цьому довговічна. Довго зберігає первинний вигляд – на ременях з телячої шкіри не утворюються заломи і тріщини. Її нерідко використовують для імітації дорогих екзотичних видів шкіри, таких як крокодиляча або зміїна.

Оленяча

Аксесуар зі шкіри оленя обійдеться значно дорожче попередніх. Це м’який еластичний матеріал, стійкий до впливу вологи, а тому прослужить довгий термін. Чудово піддається фарбуванню.

Крокодиляча

Виріб з натуральної шкіри крокодила обійдеться в копієчку, але він того вартий – рельєфна фактура і красивий малюнок цього матеріалу здатні облагородити будь-який образ. Крім того, крокодиляча шкіра довговічна, добре піддається фарбуванню.

Зміїна

Як і шкіра інших рептилій, відноситься до преміум-матеріалів з високою ціною. Цінується за унікальну фактуру і візерунок. Для виготовлення ременів частіше використовується більш щільна шкіра пітона.