gold wedding rings on the pincushion

Обручка – обов’язковий атрибут весільної церемонії, що символізує любов і довге спільне життя. Найголовніший критерій при виборі кілець – зручність і універсальність дизайну, тому що носити його доведеться постійно, щодня, в будь-яких ситуаціях.

Що потрібно знати перед покупкою

Кільця для нареченого і нареченої купуються в один день. Вони повинні стилістично доповнювати одне одного, гармонійно виглядати в парі. Ось чому складно підібрати такий варіант, який влаштував би і нареченого, і наречену. При різних смакових перевагах придбання обручок – непоганий привід навчитися шукати компроміси.

Мода на весільні кільця досить консервативна. Тут переважають традиційні варіанти, зручність і практичність яких перевірена десятиліттями. Однак сучасні тенденції вносять свої корективи. Перед тим, як бігти в магазин, ознайомтеся з основними модними напрямками, погортайте каталоги виробників і ювелірних магазинів, наприклад, https://zarina.ua/ru/catalog/kolca/obruchalnie. Важливо зібрати якомога більше інформації і тільки після цього приступати до покупок.

Основні критерії вибору:

  • метал (золото (лимонне, біле, червоне), платина; срібло; комбінований варіант із золота різного кольору),
  • стиль (класичний, романтичний або сучасний),
  • дизайн (з написом, з гравіюванням або без, з візерунком чи покриттям),
  • наявність каменів (з діамантами, фіанітами або кристалами Swarovski),
  • форма профілю кільця (класичний варіант – опуклий з зовнішньої сторони профіль; європейський стандарт – «шайба», прямокутна форма; комфортний – з овальним поперечним перерізом);
  • ширина кілець (вузькі: 2-4 мм; середні: 4-6 мм; широкі: 6-8 мм).

Кілька порад для тих, хто хоче зробити грамотний вибір

Сімейне життя слід починати з радісної події. І нехай цією подією стане придбання обручок. Кільця для нареченого і нареченої слід купувати разом, щоб моделі були парними і поєднувалися одна з одною. Необхідно заздалегідь подбати про красивий футляр або придбати його разом з кільцями в ювелірному магазині.

Весільні кільця повинні зручно сидіти на пальці. Тут краще не орієнтуватися на розмір, а міряти і вибирати комфортну посадку. При примірці кільця стисніть і розтисніть кулак; перевірте, щоб кільце не передавлювало шкіру і не бовталося на пальці. Буває так, що кільця одного і того ж розміру, але різної товщини і перетину по-різному відчуваються. Особливо відчутні ці відмінності у широких моделей.

Приміряти кільце слід саме на той палець, на якому воно буде носитися. Як відомо, пальці правої і лівої руки по товщині розрізняються.

Не рекомендується міряти кільце після фізичного навантаження і в спекотну погоду. Через можливу набряклість долонь можна помилитися з розміром.

Весільні кільця повинні гармонійно доповнювати повсякденний гардероб молодят. Якщо наречений віддає перевагу спортивному стилю одягу, йому не слід вибирати дуже елегантні моделі. Якщо наречена віддає перевагу сріблу, їй слід звернути увагу на біле золото, платину або на комбіновані моделі з двох видів золота, білого і жовтого.

Якщо наречена вже є щасливою володаркою красивого заручального кільця і ​​планує носити його далі, необхідно підбирати обручку в тому ж стилі.

Обручки – символ вірності і вічного кохання. Однак не варто думати, що кільця купуються на все життя. Якщо, наприклад, достаток сім’ї з часом виріс і матеріальне становище покращилося, можна знову купити більш статусні кільця і ​​урочисто обмінятися ними на річницю весілля. А старі кільця прибрати в футляр, зберігши їх на пам’ять.