Вишивка бісером – це техніка, яка поєднує два елементи: вишивку, тобто вишивання поверхні, та дрібні скляні намистини. Протягом декількох років популярність вишивки бісером систематично зростає. Дуже багато людей захоплюються вишивкою бісером, для когось це хоббі, а для когось це бізнес. Якщо людина вишиває бісером тільки для себе, то вона звичайно це немає обмежених термінів. Коли ж ти займаєшся професійно вишиванням, вам знадобляться машини для вишивки, це економить час і можна одночасно вишивати декілька речей.

Що таке вишивка бісером?

Історія цієї техніки сягає глибокої давнини, адже вже тоді одяг прикрашали дрібними камінчиками та декоративними елементами. Вишивка бісером була створена з поєднання класичної вишивки та красивих орнаментів у вигляді дрібних камінчиків.

Як перевірити якість бісеру?

Перш за все переконайтесь, що бісер для вишивки має стійке покриття, це можна перевірити, якщо потерти намистину пальцями, коли залишились шматочки покриття або сліди фарби, то такий бісер не слід брати для декорування одягу. По друге, подивіться на вміст пакетику з бісером, всі намистини мають бути одного калібру. І третя на що варто звернути увагу це на виробника. Бісер виробляється майже в кожній країні.  У світі є кілька значних брендів, які охоче купують, зокрема японські Toho та Miyuki та чеська Preciosa. Окрім них, для також варто вибирати дешевші NihBeads або SeedBeads.

Найвідоміші бренди, які виготовляють якісний бісер

Toho – це японська компанія, яка виробляє намистини високої якості. Вони рівні, вони бувають різних кольорів, розмірів та типів.

Miyuki Co – це також японська компанія. Намистини цієї марки дуже рівномірні, ретельно зроблені, вони т мають безліч кольорів. Є навіть позолочені намистини на 24 карата. Найціннішими є намистини Delica, тобто циліндричні намистини, які використовуються для роботи на вишивальних машинах https://ricoma.ua/product/aksesuary-ta-komplektuyuchi/aksesuary/ricoma-bead-device/.

Preciosa – чеська компанія, їх тонкі намистини також досить популярні. Ви часто можете отримати їх під назвою Рокайль. Вони низькі, плоскі і мають малі отвори.

NihBeads  та  SeedBeads про них також варто згадати. Вони точно належать до дешевих намистин. Вони мають дуже широку кольорову гаму. Вони не такі ідеальні, як Тоhо, проте вони ідеально підходять для хаотичної вишивки бісером, вільних форм пейот або для наповнення ювелірних сіток.

Який бісер обрати для машинної вишивки?

Це обов’язково має бути якісний бісер провідних торгових марок Японії та Чехії, розмір яких 2.0/2.5. Окрім бісеру вам знадобиться пристрій для вишивки бісером https://ricoma.ua/product/aksesuary-ta-komplektuyuchi/aksesuary/ricoma-bead-device/ такий пристрій підходять до всіх одноголових машин Ricoma.

Вдалих покупок 😉