Кросівки необхідні не тільки для занять спортом, а й для звичайних прогулянок і навіть танців – це взуття сьогодні ввжається універсальним. Тому підійти до питання “як вибрати кросівки” потрібно дуже ретельно. Від того, для якої мети ви збираєтеся підбирати кросівки, залежить, яку модель вибрати і на що варто звернути увагу. Правильно підібране взуття не тільки забезпечить комфорт, але й допоможе зберегти здоров’я. Якщо ви плануєте придбати якісні та стильні жіночі кросівки, радимо вам перейти за посиланням https://mida.style/ru/zhenskaya-obuv/krossovki/.

Як вибрати кросівки для повсякденного носіння

Уважно оглядайте кросівки перед покупкою. Оскільки ви будете відчувати в них фізичні навантаження, а не крокувати по подіуму, на першому місці стоїть питання практичності, а не краси. Зверніть увагу на наступні моменти:

  • не повинно бути слідів від клею;
  • рядки повинні бути рівними;
  • краще купити прошите і проклеєнае взуття;
  • відсутність вираженого запаху;
  • обов’язкова наклейка з інформацією про матеріали підошви і зовнішньої і внутрішньої частини моделі;
  • інформація про країну-виробника і бренд;
  • віддавайте перевагу натуральній шкірі, оскільки шкірозамінник принесе тільки шкоду (не варто економити і купувати дешеву модель);
  • устілка повинна бути знімною, що відповідає вимогам гігієни (її можна буде просушити), а також при необхідності використовувати замість неї спеціальну ортопедичну.

Якщо модель не відповідає цим вимогам, вибирайте іншу.

Примірка взуття

Правильний вибір кросівок в 90% залежить від правильної примірки. Обов’язково приміряйте взуття на обидві ноги. Варто знати, як вибрати розмір кросівок. При примірці стежте, щоб взуття щільно прилягало до ноги, але і не давило. Одягайте для примірки шкарпетки, в яких ви будете ходити або бігати. Пам’ятайте, що товсті шкарпетки додають половину розміру, а тонкі чверть. Для кращої усадки по нозі потрібно починати шнурувати кросівки знизу. Великий палець не повинен діставати до носка 5 мм, оскільки нога буде збільшуватися під час бігу. Притисніть носок взуття великим пальцем: якщо залишається відстань, яка дорівнює йому, це ваш розмір.

Примірку потрібно проводити після обіду або ввечері, оскільки в цей час від навантажень нога вже зазвичай знаходиться в набряклому стані. При виборі кросівок вам потрібно враховувати ступінь пронації та висоту склепіння стопи, оскільки від цих параметрів залежить вірогідність отримати травму. Для тих, у кого надлишкова пронація, а склепіння низьке, потрібне взуття з супінатором. У спеціалізованому магазині скористайтеся послугами консультанта, щоб дізнатися свою пронацію. Для гіпопронаторів носити супінатори не можна, оскільки можна підвернути ногу. Правильно вибрати розмір кросівок дуже важливо, адже не комфортне взуття завдасть шкоди вашому здоров’ю.

Різниця між чоловічими та жіночими кросівками

У жіночих кросівках застосовуються додаткові технології. Вони відрізняються кольором, шириною колодки (в жіночих колодка вужча), п’ята розташовується вище, а амортизація м’якша. Найчастіше в магазинах жіночі та чоловічі кросівки розсортовані. Тому, варто просто поцікавитися у продавця, де які. Не варто забувати, що існує взуття унісекс, яке підходить як чоловікам, так і жінкам. Для того, щоб вибрати кросівки правильно, необхідно точно визначитися з метою їх використання.

Оригінал або підробка

У деяких випадках підробку легко відрізнити, так як написання бренду містить помилки. Якщо ви не можете дізнатися країну-виробника, відмовтеся від покупки товару невідомого походження. Під час примірки встаньте навшпиньки: в якісному взутті згинається передня третина моделі. Якщо при згинанні кросівка руками «перелом» припадає на його середину, це неякісний товар. Оригінальні кросівки можуть гнутися тільки в певному місці. Вирішивши носити таке взуття, ви ризикуєте отримати серйозні травми ноги.