Вже досить давно годинники стали використовуватися не тільки як багатофункціональний пристрій для визначення точного часу, але також в якості стильного аксесуара. Кишенькові годинники багато років тому віддали пальму першості наручним моделям, що кріпляться на зап’ясті за допомогою браслетів або ремінців.

Якщо ви вирішили придбати стильне і надійне кріплення для свого годинника, то вам необхідно визначитися з матеріалом, фактурою, кольором та іншими параметрами, щоб виріб виглядав гармонійно з вашим улюбленим аксесуаром. Підібрати максимально відповідний варіант ви можете тут, а допоможуть вам у цьому наведені нижче рекомендації.

Класичний стиль

Не секрет, що для ділових людей годинник є статусним аксесуаром, який повинен бути помітним, лаконічним і зручним. Разом з класичним костюмом буде мати гарний вигляд годинник на шкіряному ремінці або браслеті міланського плетіння; при цьому вироби повинні бути досить тонкими, щоб не чіплятися за рукава сорочки. Класичні ремінці часто виконані з дорогих видів шкіри, однак не допускаються дуже яскраві кольори, сильно помітна фактура і блиск. Строгий стиль передбачає наявність одноколірних аксесуарів (наприклад, відмінно виглядатимуть чорні туфлі з таким же брючним ременем і ремінцем для годинника).

Що стосується застібки ремінця і металевого браслета, то їх колір повинен відповідати кольору корпусу годинника, міток циферблата і стрілок, а також інших прикрас, включаючи шпильки для краватки і запонки. Вибір того чи іншого кольору може залежати від дрес-коду конкретного заходу.

Спортивний стиль

Якщо ви є прихильником екстремальних видів спорту, активного способу життя або просто любите носити комфортний спортивний одяг, то вам підійде годинник з хронометром, максимальним захистом від ударів і вологи, а також іншим особливим функціоналом. Ідеальним рішенням для таких аксесуарів є гіпоалергенні ремінці з технологічного полімеру, які не бояться негативного впливу ультрафіолетових променів, солі, поту та інших рідин. Спеціальні каучукові браслети мають високу міцність на розрив і здатні витримати екстремальні температури.

Повсякденний стиль

Як правило, прихильники повсякденного стилю одягу (який також відомий як Casual) цінують практичність, зручність і елегантність. Вибираючи ремінець для годинника, необхідно звернути увагу на його поєднання з вашим звичайним одягом: джинсами, жакетом, джемпером і т.д. Наприклад, якщо гардероб грунтується на спокійних кольорах, то яскраві вироби вам точно не підійдуть (і навпаки). Чудовим варіантом стануть широкі шкіряні або металеві браслети, які можна змінювати в залежності від вашого настрою і кольору одягу.

Стиль «мілітарі»

Основою аксесуарів такого стилю є функціональність і надійність. Саме тому годинник і ремінець повинні відповідати брутальному духу «мілітарі» і бути максимально практичними, адже використовувати їх ви будете не в офісі, а в різних екстремальних умовах (наприклад, на полюванні). Відмінним варіантом стануть браслети з полімерів і каучуку, надщільного нейлону і товстої шкіри, обробленої спеціальним просоченням, що захищає від вологи. Пластикові деталі ремінців, як правило, матові, грубі шви можуть бути контрастними (їх колір повинен відповідати відтінку циферблата і корпусу годинника).

Дизайнерські вироби

Володарі дизайнерських годинників точно знають, що таке самовираження, тому їх аксесуари можуть бути нестандартними та раритетними, як і ремінці. Варіантів браслетів може бути безліч – все залежить від кожного конкретного дизайнерського рішення. Наприклад, для годинників з дорогоцінних металів підійде яскравий ювелірний браслет, для помітних аксесуарів можна вибрати ремінь зі шкіри крокодила, ската, верблюда або інших тварин, а любителям спортивних авто напевно сподобається ремінець з малюнком протектора шин.