Про теплу і затишну оселю мріє кожна сучасна людина. Недостатньо просто звести будівлю, важливо ще й якісно її утеплити. Витративши один раз кошти на утеплення будинку, ви підвищите його енергоефективність, і в майбутньому зможете істотно економити на витратах на опалення та електроенергію. Однак врахуйте, що даний процес є досить витратним і трудомістким, тому для недопущення небажаних наслідків всі роботи слід довірити фахівцям, яким відомі всі таємниці економії утеплення будинку. Для цього вам варто завітати на сайт warm-house.kiev.ua. Досвідчені майстри підберуть якісний утеплювач, виходячи з властивостей матеріалу, використаного для зведення будинку і врахують всі нюанси, пов’язані з кліматом, особливостями будови та іншими об’єктивними факторами.

Якісно виконане утеплення дозволяє:

  • забезпечити комфортну температуру у внутрішніх приміщеннях будинку протягом усього року;
  • захистити стіни від конденсації і надмірної вологості, що стане профілактикою появи на них цвілі і грибка;
  • поліпшити шумоізоляційні характеристики конструкції;
  • знизити енергоспоживання;
  • мінімізувати викид в атмосферу шкідливих речовин;
  • збільшити період експлуатації будівлі.

Як і чим можна утеплити фасад будинку?

Виключити втрати тепла повністю неможливо, зате можна їх мінімізувати. Сьогодні фасади утеплюють за допомогою різних матеріалів. Найбільш популярними з них є:

  • Ековата – пухкий утеплювач, що складається з вторинної целюлози, нелетких антисептиків і антипіренів. Переваги даного матеріалу – доступна ціна, екологічна безпека, біостійкість, захист від гниття, вогнестійкість.
  • Пінополіуретан – легкий, міцний теплоізоляційний матеріал, майже не пропускає вологу і характеризується низьким коефіцієнтом теплопровідності. Його переваги – висока міцність і хімічна стійкість, захист від пари, води і корозії, якісна шумоізоляція.
  • Пінзеля – утеплювач з пористою структурою, ціна якого нижче вартості пінополістиролу і мінеральної вати. Екологічний, не має запаху, добре поглинає вібрації і шуми, не горючий.

Методи, за допомогою яких утеплюються будинку

  • Мокрий фасад.
  • Вентильований фасад.
  • «Колодязна кладка».

Найбільш істотна економія на енергоносіях забезпечується при використанні системи утеплення CERESIT. Це безшовні штукатурні системи, що відносяться до категорії мокрих фасадів. Вони відрізняються довговічністю і високою стійкістю до утворення цвілі. Ці штукатурні системи передбачають використання в якості теплоізоляційного матеріалу пінополістиролу або мінераловатних плит, які кріпляться до зовнішніх стін будівлі за допомогою спеціального клейового розчину. На утеплювач поміщають армований шар, а зверху все це покривають декоративною штукатуркою. Різні компоненти таких систем доповнюють дію один одного і в комплексі забезпечують отримання максимального ефекту.

Стандартні помилки при комплексному утепленні

Багато приватних забудовників, утеплюючи свої будинки, допускають стандартні помилки. Чого ж не слід робити, щоб окупність на утепленні будинку була досить швидкою і високою?

  • Використання неякісного утеплювача. У сучасному приватному житловому будівництві популярністю користуються тришарові стіни. Зовнішня, а також внутрішня поверхня цих стін виготовляється з цегли або іншого аналогічного матеріалу. Між ними поміщають шар утеплення. При використанні неякісного утеплювача економія на утепленні приміщення буде недостатньо ефективною, оскільки при виході його з ладу замінити утеплювальний шар без руйнування зовнішньої поверхні не вийде. В результаті власникам будинку доведеться жити в холодному приміщенні або витрачати значну суму грошей на дорогий ремонт. Купуючи утеплювач на будівельному ринку, ви ризикуєте отримати матеріал низької якості і втратити гроші. Купувати будматеріали можна тільки в спеціалізованих магазинах,
  • Недостатня товщина утеплювача. Важливо, щоб матеріал, що утеплює був досить товстим. Не варто наймати для роботи компанії, які не бажають працювати з громіздким матеріалом. Використовуючи тонкі плити, неможливо якісно утеплити будову.
  • Неправильно обраний утеплювач. Якщо вас турбує питання, як зберегти гроші на утепленні, вибирайте найбільш ефективний матеріал, що утеплює.

Вибравши сучасний, найбільш досконалий метод утеплення, ви зробите свій будинок теплим і зможете істотно заощадити на оплаті електроенергії та опалення.