Вирішили красиво оформити свою улюблену картину, або ж фотографію? Тоді дуже важливо вибрати правильний багет, щоб він став гідним обрамленням та гарно виглядав у вашому інтер’єрі. Сьогодні цей процес можна суттєво полегшити, оскільки існують так звані багетні майстерні, де працюють висококваліфіковані спеціалісти, які допоможуть підібрати вам рамку для будь-якої картини чи фотографії. Для прикладу завітавши на сайт http://bagetmaster.com.ua/ ви можете скористатися якісними послугами багетної майстерні в Києві. А у цій статті ми розповімо вам про те, на що варто звернути увагу при виборі багетів!

Багет в інтер’єрі сьогодні вважається дуже популярним і модним елементом декору. Він допомагає настінним предметам виглядати стильно і красиво. Тому важливо вибрати правильний багет, щоб він став гідним обрамленням картин, фото, дзеркал, плазмових панелей.

Порада №1: багет – продовження картини

При виборі багета потрібно керуватися таким правилом: багет і паспарту підкреслюють і виділяють значимість картини, фото або постера, будучи продовженням. Таким чином, розкривається її суть перед глядачем.

Порада №2: стиль і матеріали

  • Стиль інтер’єру також впливає на вибір багета. Універсальним варіантом вважаються дерев’яні рами. Вони вписуються майже в будь-який інтер’єр.
  • Морене дерево дивно добре поєднується з етнічними мотивами.
  • У стилі мінімалізм буде доречним підібрати сучасні глянцеві рами.
  • Багети з дерева з об’ємними візерунками ідеально виглядають в стилях прованс, модерн.
  • Якщо вам хочеться внести в інтер’єр нотки розкоші, тоді виберіть широкий багет з профілю під золото. Особливо привабливо такий варіант буде виглядати в кабінеті і вітальні, які виконані в стилі класицизму і бароко.
  • За допомогою широкого плоского багета можна створити ефект віконця, а в ньому оформити маленьке фото.
  • Пластикові та алюмінієві рами прекрасно підходять для таких стилів, як хай-тек і техно.

Порада №3: ​​кольорове оформлення

Кольорове рішення при виборі багетів має також велике значення. Так, фото, виконані в теплій колірній гамі, красиво виглядають з горіхом і антикварним золотом. Холодні відтінки фотографії будуть чудово поєднуватися з сріблом, світлим деревом, алюмінієм.

Знімки, зроблені в абстрактній або імпресіоністській манері, вигідно виглядають в білій або чорній вузькій рамі.

Порада №4: чорно-біле

Популярним сучасним напрямком вважається використання темних тонких рам з білим широким паспарту для фото в чорно-білій гамі або для світлих фотокартин. Це дає можливість підкреслити їх зміст, а також візуально розширює простір.

Порада №5: універсальний вибір

Найпростіший метод вибору багета: для темних фарб вибирайте темну оправу, і навпаки, світлі картини обрамляйте в світлі відтінки.