Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі запіканку на вечерю з капусти та фаршу. Капустяна запіканка з фаршем – чудовий спосіб урізноманітнити меню і коли хочеться чогось легкого і корисного. Запіканка надзвичайно смачна, радимо подавати її зі сметаною.
Влітку хочеться готувати легші та менш калорійні страви, тож ця запіканка якраз така.
Інгредієнти:
- Капуста – 500 г.
- Фарш – 200 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Йогурт – 100 г.
- Сіль та спеції.
Готуємо інгредієнти за списком та давайте готувати смачну вечерю.
Приготування:
Тонко наріжте 500 г капусти. Залийте її окропом і залиште на 10 хвилин.
У цей час подрібнюємо цибулю та натираємо 1 моркву. Обсмажуємо трохи цибулю та додаємо моркву. Тушкуємо овочі до готовності (м’якості).
З капусти зливаємо воду та віджимаємо її. Додаємо до капусти готові овочі, 200 г фаршу, подрібнену зелень, сіль та спеції по-смаку. Все добре перемішуємо.
Готуємо заливку. 100 г йогурту (можна взяти сметану), 2 яйця, сіль та перець перемішуємо виделкою.
Змішуємо заливку з капустяною масою. Викладаємо у форму для запікання (у нас 22 см) і ставимо запікатися в духовку розігріту до 180 С на 45-50 хвилин.
Капустяна запіканка з фаршем готова. Це чудов страва з капусти для легкого та корисного обіду або вечері.
Подаємо запіканку зі свіжими овочами, а ще дуже смачно зі сметаною.
Смачного!
Читайте також: Смачна та проста в приготуванні цвітна капуста у сирному соусі