Дуже смачні та соковиті котлети без м’яса – дешевий і простий рецепт

Дані котлети є бюджетною заміною м’ясних. Що важливо, вони виходять надзвичайно смачними, тому їх з’їдають із задоволенням.

Інгредієнти:

  • 700 г капусти
  • 2 цибулини
  • зелень кропу
  • 30 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 4-5 ст.л манки
  • 1 ч.л солі
  • чорний перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Для початку 700 г капусти не крупно шаткуємо або нарізаємо.

Далі відварюємо її 5-7 хв після закипання у киплячій воді. Каструлю можна накрити кришкою. Якщо капуста стара то варимо її трохи довше.

Тим часом дрібно нарізаємо дві цибулини. Також дрібно шаткуємо трохи зелені кропу.

Капусту відкидаємо на дуршлак. Даємо їй охолонути до комфортної температури для рук, адже нам потрібно ще капусту віджати від рідини.

Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору в 30 г вершкового масла.

Охолоджену капусту віджимаємо від соку. Вона має бути сухою. Додаємо до неї обсмажену цибулю, зелень кропу, розбиваємо 2 яйця, солимо і додаємо чорний перець до смаку. Також всипаємо 4 ст.л манки, якщо знадобиться додамо ще 1 ст.л. Продукти перемішуємо.

Потім дивимося на консистенцію капустяного фаршу, він повинен бути щільним. Залишаємо його на 10 – 15 хв, щоб набрякла манка.

Як тільки манка набрякла, беремо 1 ст.л фаршу і формуємо котлети. Смажимо їх на розігрітій рослинній олії на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім перевертаємо та досмажуємо під закритою кришкою до золотистої скоринки. Так вони повністю пропечуться.

Готові котлети м’які, соковиті та на смак нагадують деруни. Вони ніжні та без яскравого капустяного аромату. Вийшло справді смачно.

Всім смачного!

Поділись


Новини партнерів