Вважається, що раціон харчування повинен бути збалансованим, щоб організм отримував всі необхідні речовини, проте існують продукти, захоплюватися якими не рекомендується. Медики розповіли, що деякі продукти самі по собі корисні але, якщо вживати їх щодня, вони можуть нашкодити здоров’ю.
Зокрема, мова йде про червоне м’ясо, приготоване на грилі. При правильному приготуванні воно зберігає низьку калорійність, однак, якщо його маринувати і смажити на вугіллі, в ньому будуть накопичуватися з’єднання, що підвищують ризик розвитку раку. Також фахівці не радять захоплюватися копченою рибою. Справа в тому, що в процесі копчення знищуються далеко не всі небезпечні мікроорганізми. Також при такому приготуванні утворюються канцерогени, що провокують розвиток небезпечних захворювань.
Медики розвінчали міфи про користь щоденного вживання грибів. Гриби є чистим рослинним білком, а також містять унікальні речовини, що захищають від багатьох захворювань, проте в той же час вони містять хітин, через який довго перетравлюються організмом. Незважаючи на низьку калорійність, гриби викликають важкість в шлунку. Крім того, фахівці не рекомендують щодня вживати тунець, що містить підвищений рівень ртуті, і кокосову олію. У ній містяться жири, що знижують рівень загального холестерину, який необхідний для нормальної роботи організму.