Свіжі надовго, якщо долежать!
Складові:
- борошно – 600 г.
- відвар від картоплі – 400 мл;
- дріжджі свіжі – 10 г або сухі, 5 г;
- яйце – 1 шт;
- сіль за смаком;
- рослинна олія – 50 мл;
Для начинки:
- картопля – 700-800 г
- цибуля – 1 головка
- сіль, перець за смаком
- кріп
Приготування:
Відварюємо картоплю, яку ми будемо використовувати для начинки.
Зціджуємо з відвареної картоплі воду, охолоджуємо до 38 С, додаємо сіль, дріжджі, рослинну олію і яйце.
Вводимо частинами просіяне борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
Кладемо тісто в змащену олією ємність, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.
Картоплю розминаємо, додаємо обсмажену цибулю, сіль, перець і подрібнений кріп.
Руками, вмоченими в олію, формуємо коржі, розгортаємо качалкою і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.
Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії з двох сторін до золотистого.
Смачного!
Читайте також: Пиріжки на кефірі і соді: швидкий рецепт без заморочок