Смажені пиріжки, м’які, як пух: рецепт від жінки, яка їх кожного дня готує і продає

Свіжі надовго, якщо долежать!

Складові:

  • борошно – 600 г.
  • відвар від картоплі – 400 мл;
  • дріжджі свіжі – 10 г або сухі, 5 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія – 50 мл;

Для начинки:

  • картопля – 700-800 г
  • цибуля – 1 головка
  • сіль, перець за смаком
  • кріп

Приготування:

Відварюємо картоплю, яку ми будемо використовувати для начинки.

Зціджуємо з відвареної картоплі воду, охолоджуємо до 38 С, додаємо сіль, дріжджі, рослинну олію і яйце.

Вводимо частинами просіяне борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто.

Кладемо тісто в змащену олією ємність, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.

Картоплю розминаємо, додаємо обсмажену цибулю, сіль, перець і подрібнений кріп.

Руками, вмоченими в олію, формуємо коржі, розгортаємо качалкою і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії з двох сторін до золотистого.

Смачного!

Читайте також: Пиріжки на кефірі і соді: швидкий рецепт без заморочок

Поділись


Новини партнерів