Сьогодні хочемо запропонувати вашій увазі, рецепт цікавого, простого і смачного салату з курки з корейською морквою і яєчними млинцями.
Салат в міру пікантний, ситний – інгредієнти добре поєднуються між собою. І, чомусь ми впевнені, що він багатьом припаде до смаку!
Інгредієнти для приготування:
- Варена куряча грудка – 300 г
- Морква по-корейськи – 250 г
- Курячі яйця (сирі) – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез для заправки салату – 2-3 ст. л.
Переходимо до приготування …
В першу чергу необхідно поставити варитися курячу грудку. Радимо варити її в підсоленій воді, з додаванням 1 лаврового листа і декількох горошин чорного перцю – м’ясо стає ароматним. Хоча, курячу грудку можна не тільки зварити, але й запекти у фользі в духовці.
Потім остигле м’ясо нарізаємо невеликими кубиками, або ж просто ділимо по волокнам.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями – можна залишити, так як є, але ми вважаємо за краще замаринувати її в оцтової воді. Цибулю складаємо в миску, додаємо 2 ст. л. оцту, окріп і залишаємо на якийсь час маринуватися.
Переходимо до іншого інгредієнта – це морква по-корейськи! Можете використовувати магазинну – в будь-якому супермаркеті продається, і значно скоротите час приготування салату.
Або ж приготуйте її самостійно:
250 г очищеної моркви натираємо на “корейській” тертці, додаємо 1 ч. л. цукру, 1/3 ч. л. солі і руками розтираємо до утворення соку.
Далі через прес видавлюємо 3-4 зубчики часнику, додаємо розтерті зерна коріандру (1/3 ч. л.), трохи чорного меленого перцю, гострого червоного перцю і заливаємо 50 мл гарячого рослинної олії (розігріваємо на сковороді або в мікрохвильовій печі), перемішуємо.
В останню чергу вливаємо 1 неповну ст. л. оцту, знову перемішуємо. В принципі морква по-корейськи готова, але потрібно трохи почекати, щоб вона замаринувалася. Тому краще готувати її заздалегідь.
Далі готуємо яєчні млинці – в миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, віничком збиваємо як на омлет.
Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді тонкі яєчні млинці, змащуючи сковорідку невеликою кількістю рослинної олії. Завжди виходить 3-4 млинці.
Обсмажені млинці складаємо один на одного, нарізаємо на чотири смужки, а потім соломкою.
Перекладаємо всі інгредієнти в одну миску …
Додаємо майонез для заправки, перемішуємо. Салат готовий!
Смачного!