Соковиті котлети з індички в томатному соусі з пармезаном розлітаються на ура: рецепт моєї фірмової страви

Багато господинь люблять готувати котлети для своєї сім’ї. Одні роблять з яловичого фаршу, інші – з курячого, я вважаю за краще для цих цілей брати індичку.

Сьогодні я познайомлю вас з приготуванням соковитих котлет в томатному соусі з пармезаном. Мої домашні просто обожнюють цю страву.

Нам знадобиться:

  • Молоко – половина склянк
  • Куряче яйце – одна штука
  • Сир твердих сортів – 200-300 грамів (можна взяти пармезан, голландський і т. д.)
  • Панірувальні сухарі – близько склянки
  • М’ясо індички – кілограм
  • Перець солодкий – один
  • Томатний соус
  • Соняшникова олія – ​​дві-три столові ложки
  • Цибуля ріпчаста – одна штука
  • Гриби – половина склянки. Можна взяти консервовані печериці.
  • Моцарелла – невеликий шматок

Рецепт приготування

Всі інгредієнти підготували, тепер переходимо до основного процесу. Включаємо духовку і даємо час їй нагрітися. Котлети з індички ми будемо готувати в духовій шафі, а не на плиті.

Беремо невелику каструлю і розбиваємо туди яйце, збовтуємо його і додаємо до нього молоко. Все акуратно перемішуємо. Беремо невелику тарілку і насипаємо в неї панірувальні сухарі.

Індичку ретельно миємо й нарізаємо на кілька частин. Вони не повинні бути занадто товстими. Шматочки індички потрібно по черзі занурити спочатку в каструлю з яєчно-молочною сумішшю, а потім в панірувальні сухарі. Робіть все це дуже акуратно, а також дивіться, щоб рідина повністю покривала м’ясо.

Складаємо підготовлене м’ясо на піднос або тарілку. Беремо сковороду і наливаємо в неї невелику кількість соняшникової олії.

Включаємо плиту і даємо час їй нагрітися, потім ставимо сковороду. Викладаємо котлети. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин. Потім перевертаємо на інший бік. Після цього перекладаємо їх в спеціальну форму для запікання.

Беремо цибулю і перець. Очищаємо цибулю від шкірки, а перець від нутрощів. Нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо в сковороду. Гриби розрізаємо навпіл і додаємо до цибулі і перцю. Суміш обсмажуємо протягом декількох хвилин. Потім викладаємо на котлети. Розподіляємо суміш рівномірно. Поливаємо томатним соусом і посипаємо твердим сиром.

Ставимо в духовку. Запікаємо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо з духовки, кладемо шматочки моцарели і ставимо ще на п’ять хвилин в духовку. Смачного!

На закінчення, котлети з індички найкраще подавати з пастою, але можна запропонувати в якості гарніру і овочі. Спробуйте приготувати їх для ваших близьких! Думаю, що вони з великим задоволенням спробують новий варіант давно звичного страви! А вас чекають заслужені слова подяки!

Поділись


Новини партнерів