Багато господинь люблять готувати котлети для своєї сім’ї. Одні роблять з яловичого фаршу, інші – з курячого, я вважаю за краще для цих цілей брати індичку.
Сьогодні я познайомлю вас з приготуванням соковитих котлет в томатному соусі з пармезаном. Мої домашні просто обожнюють цю страву.
Нам знадобиться:
- Молоко – половина склянк
- Куряче яйце – одна штука
- Сир твердих сортів – 200-300 грамів (можна взяти пармезан, голландський і т. д.)
- Панірувальні сухарі – близько склянки
- М’ясо індички – кілограм
- Перець солодкий – один
- Томатний соус
- Соняшникова олія – дві-три столові ложки
- Цибуля ріпчаста – одна штука
- Гриби – половина склянки. Можна взяти консервовані печериці.
- Моцарелла – невеликий шматок
Рецепт приготування
Всі інгредієнти підготували, тепер переходимо до основного процесу. Включаємо духовку і даємо час їй нагрітися. Котлети з індички ми будемо готувати в духовій шафі, а не на плиті.
Беремо невелику каструлю і розбиваємо туди яйце, збовтуємо його і додаємо до нього молоко. Все акуратно перемішуємо. Беремо невелику тарілку і насипаємо в неї панірувальні сухарі.
Індичку ретельно миємо й нарізаємо на кілька частин. Вони не повинні бути занадто товстими. Шматочки індички потрібно по черзі занурити спочатку в каструлю з яєчно-молочною сумішшю, а потім в панірувальні сухарі. Робіть все це дуже акуратно, а також дивіться, щоб рідина повністю покривала м’ясо.
Складаємо підготовлене м’ясо на піднос або тарілку. Беремо сковороду і наливаємо в неї невелику кількість соняшникової олії.
Включаємо плиту і даємо час їй нагрітися, потім ставимо сковороду. Викладаємо котлети. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин. Потім перевертаємо на інший бік. Після цього перекладаємо їх в спеціальну форму для запікання.
Беремо цибулю і перець. Очищаємо цибулю від шкірки, а перець від нутрощів. Нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо в сковороду. Гриби розрізаємо навпіл і додаємо до цибулі і перцю. Суміш обсмажуємо протягом декількох хвилин. Потім викладаємо на котлети. Розподіляємо суміш рівномірно. Поливаємо томатним соусом і посипаємо твердим сиром.
Ставимо в духовку. Запікаємо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо з духовки, кладемо шматочки моцарели і ставимо ще на п’ять хвилин в духовку. Смачного!
На закінчення, котлети з індички найкраще подавати з пастою, але можна запропонувати в якості гарніру і овочі. Спробуйте приготувати їх для ваших близьких! Думаю, що вони з великим задоволенням спробують новий варіант давно звичного страви! А вас чекають заслужені слова подяки!