До Великодня готую смачні і ніжні святкові трюфелі у вигляді яєць: простий рецепт

Напередодні світлого свята Великодня пропонуємо вам приготувати великодне печиво-трюфелі в формі яєць. Воно красиве зовні і дуже смачне всередині. Ви також можете упакувати кожне печиво в упаковку з пасхальною символікою і подарувати вашим друзям, колегам і сусідам.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Вершкове масло (м’яке) – 115 грам
  • Коричневий цукор – 120 грам
  • Борошно – 115 грам
  • Ванільний екстракт – 2 чайні ложки
  • Згущене молоко – 420 грам
  • Дрібні шоколадні краплі – 200 грам

Для прикраси – кольорова глазур (блакитна, фіолетова, рожева і біла) – по 200 грам кожної.

Приготування

Оскільки дане печиво не випікається, вам необхідно термічно обробити сире борошно, щоб запобігти зараженню кишковою паличкою. Для цього на деко постеліть лист пергаменту і висипте на нього борошно. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і дайте йому провектись 5-6 хвилин. Дайте охолонути і можете використовувати відповідно до рецепту.

Для приготування печива у формі великодніх яєць необхідно замісити тісто. І перше, що потрібно зробити, – це викласти в чашу кухонного комбайна або потужного міксера добре розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло. Сюди ж всипте коричневий цукор і вимішуйте їх разом не менш е2 хвилин, поки маса не стане легкою і повітряною.

Поступово підсипайте оброблене борошно в вершкову масу і продовжуйте перемішувати, при цьому потрібно забирати її за потребою зі стінок чаші. Наступний інгредієнт, який потрібно додати в тісто, – це згущене молоко. Його також вливайте тонкою цівкою. Можливо, вам доведеться періодично зупиняти комбайн, щоб очистити бічні поверхні.

Влийте ванільний екстракт і вимісіть тісто до однорідного стану. Перекладіть його в миску, додайте до нього дрібні краплі з чорного шоколаду і добре перемішайте. Потім скачайте з тіста кульки діаметром 2,5-3 сантиметри, а вже з них сформуйте невеликі яєчка. Застеліть піднос пергаментним папером і розкладіть на ньому печиво-трюфелі, обов’язково накрийте зверху харчовою плівкою, щоб воно не висохло, і поставте для охолодження на всю ніч в холодильник.

На наступний день розкладіть глазур за кольорами в окремі мисочки і розтопіть по черзі на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Діставайте з холодильника трюфелі і за допомогою виделки занурюйте їх в рідку кольорову глазур. Потім акуратно струсіть з печива надлишки глазурі і викладіть на тацю з пергаментом.

Після того, як ви пофарбувати всі яйця в різні кольори, дайте глазурі повністю затвердіти. У тому випадку, якщо вам не вдасться знайти глазур потрібного кольору, ви можете замінити її на доступні у вашому магазині кольори. Також ви можете придбати тільки білу глазур і пофарбувати її в потрібні вам кольори за допомогою харчових барвників.

Коли глазур затвердіє, розтопіть вдруге її залишки і, використовуючи вилку, нанесіть на кожне печиво тонкі горизонтальні лінії, які додадуть трюфелям святкового великоднього вигляду. Дайте і їм повністю затвердіти і викладіть в красиву піалу або миску ніжного кольору. До подачі на стіл краще зберігайте приготовані вами трюфелі у вигляді яєць в холодильнику.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів