Діти обожнюють цибулеві коржі, а я не люблю бавитися з тістом. Подруга підказала рецепт з лавашем

Це не просто смачна страва, а повноцінний пиріг. Спочатку я готувала його з дріжджовим тістом, після чого перейшла на листове. Але подруга підказала мені найпростіший і бюджетний варіант. Тепер я використовую лаваш. Виходить не менш смачно, але дуже просто.

Щоб приготувати такий смачний і простий пиріг, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Лаваш
  • Три стебла цибулі-порею. Можна замінити зеленою, але в більшій кількості
  • Головку ріпчастої цибулі
  • Одну моркву
  • Одне яйце
  • Пів склянки молока
  • Чайна ложка рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • Склянка сиру. Наприклад, добре поєднується з овочами козячий
  • По чайній ложці солі і чорного меленого перцю
  • Один жовток
  • Чорний кунжут для прикраси нашого пирога.

Я зазвичай беру три листи лаваша. Але багато що залежить від його розміру, так що орієнтуйтеся на кількість начинки.

Приготування смачної начинки

Для початку потрібно очистити всі овочі. Якщо цибуля-порей досить брудна, можна замочити її на кілька хвилин в слабкому розчині оцту, а після цього добре промити.

Ріпчасту цибулю ріжемо дрібними кубиками, порей шаткуємо. А моркву краще натерти досить дрібно.

На рослинній олії обсмажуємо спочатку цибулю. Вона повинна стати м’якою. Тепер додаємо зелену, перемішуємо, щоб вона змінила свій колір.

Тепер можна додати моркву. Тушкуємо, щоб овочі стали м’якими, додаємо сіль і перець, а потім знімаємо все з плити. Начинці потрібно дати трохи охолонути, а потім додаємо сир. Ретельно перемішуємо.

Випікання пирога з цибулею

Лаваш я розрізаю на дві частини. Для соусу в ємність вбиваю яйце, додаю молоко і трохи солі. Все збиваю до однорідного стану.

Лаваш змащую яєчною масою досить густо. На один край викладаю начинку, загортаю все в рулет. Роблю так з кожною заготовкою.

Круглу форму для випічки потрібно змастити маслом. Один рулет з лаваша акуратно згортаємо в равлика, ставимо його на середину форми. До його кінця прикладаємо другий джгут з наших заготовок. Обертаємо його навколо першого. Збираємо наш пиріг, поки всі заготовки не будуть використані.

Жовток потрібно злегка збити, а після нанести його на пиріг. Зручніше за все використовувати для цього силіконову кисть. Посипаємо кунжутом.

Тепер потрібно прогріти духовку до 180 градусів і відправити наш пиріг випікатися. Орієнтуватися треба на зовнішній вигляд випічки. Як тільки пиріг стане рум’яним, можна виймати його. Перед нарізкою дають йому трохи охолонути.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів