Перед іменинами чоловіка я довго думала над тим, що ж приготувати на святковий стіл. Хотілося здивувати гостей незвичайними стравами і закусками. На допомогу мені прийшов простий і нехитрий рецепт рибки. За словами гостей, ця закуска була найсмачнішою і найапетитнішою з усього того, що вони куштували раніше.
Для приготування цієї страви я використовувала такі продукти:
- скумбрія – 850 грам;
- цибулинка – 1 шт;
- середня морквина;
- перець болгарський – 1 шт;
- половинка лимона;
- кріп або петрушка – 1 пучок;
- рослинна олія;
- соєвий соус – 2 столових ложки;
- дрібка солі;
- паприка.
Крім того, ви можете додати спеції на ваш розсуд.
Мої подальші дії полягають в наступному:
Спочатку я розморожую рибку і вздовж спинного плавця роблю розріз, щоб почистити головний інгредієнт страви.
Філе викладаю в глибоку миску і скроплюю його лимонним соком і соєвим соусом.
Забираю маринуватися на 20 хвилин в сторону.
Цибулю і перець нарізаю невеликими скибочками, перемішую з тертою морквиною і додаю спеції.
На середньому вогні розігріваю олію і обсмажую овочі до напівготовності.
Викладаю начинку на рибне філе, присипаю подрібненою зеленню і акуратно повертаю в рулетики.
Змащую маслом фольгу, перекладаю на неї майбутню закуску і випікаю її при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Перед подачею на стіл, я додаю трохи зелені, соус і скибочки лимона для прикраси.
Смачного!