Готую курячі “чорні ніжки” по-японськи, коли зовсім немає часу. Жодного разу мене не підвели, сім’я облизує тарілки

Вже й не пам’ятаю, як дізналася цей рецепт приготування курки. Готую так вже багато років.

Найзручніше, що якщо немає часу, то саме цю страву і готую. Ніжки просто кидаєш з усіма інгредієнтами в каструлю, і все готується саме по собі. А виходить завжди смачно. І запах приголомшливий.

Сім’я потім завжди просить добавки. Я навіть останнім часом готую подвійну порцію, щоб усім дісталося побільше.

Для приготування цієї незвичайної і ароматної страви вам знадобляться:

  • 8 курячих ніжок, обов’язково зі шкірою (шкіра важлива для аромату, крім того, вона виходить надзвичайно смачною);
  • 1 склянка води;
  • половина чашки бальзамічного оцту;
    третина чашки соєвого соусу;
  • 2,5 чайні ложки цукру;
  • 1 зубчик часнику, очищений;
  • 1 маленький гострий перець чилі, його потрібно попередньо розрізати з одного боку і видалити все насіння.

Як приготувати курячі ніжки

Сам процес приготування дуже простий і не вимагає від вас багато зусиль або якихось особливих навичок.

Для початку складіть всі інгредієнти в каструлю і поставте на сильний вогонь.

Після того, як вміст каструлі закипить, зменшіть вогонь і далі готуйте на малому вогні протягом приблизно 20 хвилин. У процесі приготування видаляйте накип, який з’являється на поверхні.

Після закінчення 20 хвилин збільшіть вогонь і, періодично помішуючи, продовжуйте варити до тих пір, поки рідина не перетвориться в липку глазур.

Тепер викладіть курку на тарілку, вийміть зубчик часнику і чилі з рідини і полийте глазур’ю.

Примітка. Фактично, у вас виходить курка не в соусі, а в глазурі, тому рідини буде небагато.

На останньому етапі приготування стежте за тим, щоб глазур не підгоріла. Якщо ви збираєтеся приготувати більшу кількість курки, тоді вам потрібно збільшити кількість соусу.

Намагайтеся, щоб всі шматочки були повністю покриті рідиною. Замість курячих ніжок ви можете взяти стегна.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів