Кожен день нам доводиться планувати, що приготувати, щоб виходило смачно, різноманітно, корисно. Особливо якщо в сім’ї є діти. Але якраз їм і можна доручити приготувати нескладні і цікаві страви, а значить, побути відповідальними за сімейні трапези.
Ми вирішили, що багатьом батькам знадобиться невелика добірка страв на кожен день. Довірити їх приготування можна дорослим дітям і тим більше підліткам.
Сніданок: груші, запечені з сиром
Легке і поживне поєднання є ідеальним для сніданку.
Складові:
- 2 щільні груші
- 200 г сиру 9-18% -ної жирності
- 1 яйце
- 3 ст. л. вареного згущеного молока
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 0,3 ч. л. меленого кардамону або імбиру
Як готувати:
Груші розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням, перегородками та частиною м’якоті. Сир або м’який вершковий сир змішайте з яйцем, згущеним молоком, крохмалем, спеціями. Розітріть масу ложкою до однорідності або збийте блендером. Форму для запікання застеліть пергаментом, викладіть груші, в середину кожної – сирну масу і розрівняйте. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці на верхніх полицях.
Салат: зелений з яєчно-сирною заправкою
Салат подається шарами, можна прикрасити його крупно нарізаним сиром і половинками яйця.
Складові:
- 200 г суміші салатного листя
- 2 яйця
- 100 г твердого сиру
- 100 г натурального йогурту
- 2 свіжі огірки
- сіль за смаком
Як готувати:
Яйця зваріть круто, салатне листя вимийте, висушіть, наріжте. Огірки наріжте соломкою, змішайте з листям. Сир натріть на крупній тертці, яйця наріжте. Зверху на салатні листя викладіть йогурт, посипте сиром і яйцями. Подавайте, не перемішуючи.
Швидкий суп мінестроне
Класичний мінестроне готується 40 хвилин. Спробуйте його швидкий варіант, приготування якого займе всього 10 хвилин.
Складові:
- 1 цукіні
- 400 г свіжих або консервованих у власному соку помідорів
- 400 г консервованої квасолі
- 2 зубчики часнику
- 4 ст. л. соусу песто
- 2 ст. л. оливкової олії
Як готувати:
У каструлі розігрійте оливкову олію. Цукіні наріжте кружальцями, додайте цільні зубчики часнику і обсмажте кілька хвилин на сильному вогні. Додайте помідори, квасолю разом з рідиною з банки. Варіть на повільному вогні 5 хвилин, поки цукіні не стане м’яким. Подавайте гарячим, додавши песто.
Фаршировані помідори
Яскраву і смачну страву можна приготувати в обідній час.
Складові:
- 4 великих помідора
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- 150 г яловичого фаршу
- 50 г свинячого або курячого фаршу
- 20 листочків петрушки
- сіль за смаком
Як готувати:
Наріжте цибулю і часник і обсмажте в оливковій олії до золотистого кольору. У помідорів акуратно зріжте верхівки як капелюшки, ложкою вийміть м’якоть. Додайте м’якоть на сковороду і тушкуйте 10 хвилин. У мисці змішайте фарш, помідорову м’якоть, листя петрушки, сіль. Заповніть помідори сумішшю, прикрийте верхівкою. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 35 хвилин.
Вегетаріанська страва: фунчоза з кабачками
Легка страва, яка сподобається дітям.
Складові:
- 50 г фунчози
- 150 г кабачків або цукіні
- 1 невелика цибулина
- 40 мл соєвого соусу
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль, перець, сухий часник – за смаком
Як готувати:
Наріжте кабачок кружечками, цибулю – кубиками. Обсмажте їх кілька хвилин на сильному вогні. Фунчозу запарте в окремому посуді протягом 5-7 хвилин. Потім додайте її в сковороду, влийте соєвий соус і всипте спеції. Перемішайте, прогрійте кілька хвилин, потім подавайте до столу.
Полудень: сирники з бананом
Якщо ви думаєте, що знаєте про сирники все, спробуйте покласти в тісто банан. Це додасть їм нову ніжну текстуру і аромат.
Складові:
- 300 г сиру
- 4 ст. л. борошна
- 1 банан
- 3 ст. л. цукру
- 50 мл рослинної олії
Як готувати:
Сир розімніть за допомогою виделки, банан розімніть або натріть на тертці, перемішайте з сиром. Додайте цукор і борошно. Щоб сирники вийшли однаковими, викладіть тісто на посипану борошном поверхню, сформуйте рулет, а потім наріжте кружальцями. Смажте сирники на рослинній олії під кришкою на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
Десерт: кекс в чашці
Десерт готується дуже швидко і виходить ніжним і розсипчастим. Краще використовувати великий кухоль, щоб наповнити його тістом наполовину, якщо ви робите такий кекс перший раз.
Складові:
- 3 ст. л. цукру
- 4 ст. л. борошна
- 2 ст. л. какао
- 1 яйце
- 3 ст. л. молока або нежирних вершків
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
Як готувати:
Просійте борошно через сито, додайте цукор, какао, перемішайте. Окремо змішайте яйце, молоко, масло. Додайте до борошна і вимісіть до однорідності. Змастіть чашку вершковим маслом, викладіть масу і поставте в мікрохвильову піч на високу потужність. Випікайте 3-5 хвилин.