Новий рік вже на носі і приготування до нього йдуть повним ходом. Якщо ти досі не придумала, що подати на святковий стіл, щоб зробити застілля оригінальним і неповторним, ми приготували для тебе 5 салатів на Новий рік, які стануть креативною прикрасою новорічного столу завдяки своєму чудовому вигляду.
Салат «Шишка»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 300 г вершкового сиру
- 200 г шинки
- 100 г кедрових горішків
- 300 г вершкового сиру
- трохи кропу
- печиво-крекер зі смаком бекону
- майонез
- сіль і часник до смаку
- мигдаль
ПРИГОТУВАННЯ:
Збий сир блендером разом з кропом, часником, майонезом, і сіллю. Наріж шинку кубиками. Потім змішай сирну масу з шинкою і додай туди кедрові горішки.
Посоли і постав на 15-20 хвилин в холодильник. Після цього виклади салат в тарілку у формі шишки, прикрась мигдалем і зеленню.
Навколо салату «Шишка» також викладається печиво-крекер.
Салат «Новорічний»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 300 г курячого філе
- 6 яєць
- 150 г чорносливу
- 100 г волоських горіхів
- 100 г сиру
- майонез і сіль за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Відвари куряче філе, дай йому охолонути і дрібно поріж. Потім відділи білки від жовтків і натри їх на дрібній тертці. Подрібни горіхи в блендері. Наріж дрібно чорнослив. Сир натри на дрібній тертці.
На дно тарілки виклади філе, посоли, змасти майонезом. На філе виклади жовтки, змасти тонким шаром майонезу. На жовтки виклади чорнослив, трохи змасти майонезом. На чорнослив виклади сир, трохи смасти майонезом. На сир виклади горіхи, трохи змасти майонезом. На горіхи виклади білки. Прикрась салат до смаку.
Циферблат роби з нарізаної морквини.
Новорічний салат «Адвент»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 картоплини
- 2 морквини
- 2 яйця
- 500 г броколі
- 200 г шинки
- 2 мариновані огірки
- 1 цибулина
- тертий білок
- зерна граната
- червоний і зелений перець
- 4 пластинки сиру
- зелень кропу
- майонез, сіль, перець за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Наріж шинку дрібною соломкою. Дрібно наріж огірки і цибулю. Все перемішай, посоли, додай перець і майонез і ретельно перемішай. Соус до салату готовий.
Відвари картоплю, моркву, яйця і натри на тертці. Злегка відвари броколі і розділи на суцвіття. Виклади салат шарами (1 – картопля, 2 – морква, 3 – яйця, 4 – броколі), залишаючи чотири круглих отвори для «свічок». Кожен шар змасти соусом, крім останнього.
Для свічок зверни трубочкою пластинки сиру, змасти майонезом і злегка присип тертим білком. Всередину встав болгарський перець, вирізаний у вигляді полум’я свічки. Встав свічки в отвори салату, навколо розклади гілочки зелені кропу і прикрась зернами граната.
Салат «Новорічна маска»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 300 г курячої грудки
- 100 г сиру
- 1 буряк
- 1 морквина
- 200 мл майонезу
- 30 г порубаних волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- перець, сіль за смаком
- гранат
- кріп і петрушка
ПРИГОТУВАННЯ:
Курку наріж на середні шматочки і відвари (потім розріж на більш дрібні). Буряк і моркву ретельно промий, закинь в каструлю з підсоленою водою і вари до готовності. Потім дай їм охолонути. Очисти і натри їх на середню терку.
Приготуй заправку, змішавши майонез, волоські горіхи, часник, сіль і перець. Візьми овальну тарілку, постав дві чарки на відстані близько п’яти сантиметрів одна від одної.
Тепер почни викладати салат шарами у вигляді маски (1 – курка, 2 – заправка, 3 – тертий сир, 4 – заправка, 5 – наполовину тертий буряк і наполовину морква). Перед подачею прикрась зернами граната і зеленню.
Салат «Дід Мороз»
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 200 г крабових паличок
- 200 г червоної риби
- 150 г рису
- 100 г твердого сиру
- червоний болгарський перець
- помідор
- майонез
ПРИГОТУВАННЯ
Відвари рис і дай йому охолонути. З болгарського перцю виріж пояс, рукавички та шапку Діда Мороза. Дрібно наріж крабові палички, залишки перцю, помідорів і рибу.
Тепер викладай салат шарами (1 – рис, 2 – крабові палички, 3 – червона риба).
Потім приступай до прикраси. Обличчя Діда Мороза зроби з сиру, шубу – з риби, бороду з рису і натертого сиру, очі з чорного горошку перцю, ніс – з шматочка перцю, тепер поклади рукавички, шапку і пояс.
Приготуй ці салати на Новий рік і твої гості будуть в захваті! Їм навіть буде шкода їсти ці салати, так як вони виглядають як справжні витвори мистецтва.