Всі жінки просто обожнюють прості страви, які нічим неможливо зіпсувати, лише поліпшити. Заливні пироги якраз належать до таких страв! Змішуємо інгредієнти, переливаємо в форму, передаємо естафету духовці – нехай працює.
Тісто і алгоритм приготування у всіх заливних пирогів приблизно схожі. Особливим кожен такий пиріг робить начинка.
У нашому сьогоднішньому варіанті – ніжна фета, яскраві чері, пікантні маслини, запашний базилік і соковита шинка.
Відчуваєте середземноморські мотиви? Типово грецький набір продуктів!
Складові:
- Пшеничне борошно – 250 г
- Яйце – 2 шт.
- Пармезан – 30 г
- Кефір – 200 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сир фета – 200 г
- Помідори чері – 100 г
- Маслини – 50 г
- Базилік – 0,5 пуч.
- Шинка – 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування
Змішайте просіяне з розпушувачем борошно, сіль, чорний перець, тертий пармезан. В окремій ємності змішайте яйця, кефір і розтоплене вершкове масло. З’єднайте обидві суміші, ретельно перемішайте до отримання маси однорідної консистенції.
Фету і шинку наріжте дрібними кубиками, маслини і базилік подрібніть, чері розріжте навпіл. Додайте підготовлені інгредієнти в тісто і акуратно перемішайте масу.
Перелийте тісто в змащену форму. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.
Готовність пирога перевірте зубочисткою.
Експериментуйте з начинкою. Додайте по жмені вареного курячого м’яса, грибів, зернистого сиру і більше зелені – отримаєте зовсім інший пиріг з новим смаком.
Смачного!