Золотисті деруни по-німецьки з хрумкою скоринкою: новий і надзвичайно вдалий рецепт

Деруни – завжди прекрасна ідея! Золотисті оладки з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою здатні прикрасити найсумніший день.

Напевно, у кожної господині є власний рецепт приготування цього рум’яного частування, але це зовсім не означає, що на ньому варто зупинитися.

Ми з величезним задоволенням поділимося цікавим способом приготування дерунів по-німецьки. Цей рецепт не особливо відрізняється від тих, до яких ми звикли, але все ж кілька цікавих особливостей у нього є.

Таке частування сподобається всім, хто любить пряні страви, готуйте і насолоджуйтеся!

Складові:

  • Картопля – 350 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх – 0,25 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 10 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Манка – 1 ч. л.
  • Базилік за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Йогурт – 150 г
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

Очистіть картоплю, натріть її на крупній тертці, помістіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку ємність.

Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем.

Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно.

Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і гарненько все перемішайте.

Безпосередньо перед смаженням додайте сіль.

Викладайте картопляну масу в сковороду з розігрітою соняшниковою олією за допомогою столової ложки.

Обсмажуйте оладки з двох сторін до золотистого кольору.

Готові оладки викладайте на паперові рушники.

Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець.

Подавайте деруни теплими, якщо хочете, можете доповнити їх освіжаючим соусом, приготованим за нашим рецептом.

Не забудьте поділитися таким небанальним рецептом зі своїми друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів