Деруни – завжди прекрасна ідея! Золотисті оладки з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою здатні прикрасити найсумніший день.
Напевно, у кожної господині є власний рецепт приготування цього рум’яного частування, але це зовсім не означає, що на ньому варто зупинитися.
Ми з величезним задоволенням поділимося цікавим способом приготування дерунів по-німецьки. Цей рецепт не особливо відрізняється від тих, до яких ми звикли, але все ж кілька цікавих особливостей у нього є.
Таке частування сподобається всім, хто любить пряні страви, готуйте і насолоджуйтеся!
Складові:
- Картопля – 350 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх – 0,25 ч. л.
- Пшеничне борошно – 10 г
- Розпушувач – 3 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Манка – 1 ч. л.
- Базилік за смаком
- Соняшникова олія – за смаком
- Йогурт – 150 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
Очистіть картоплю, натріть її на крупній тертці, помістіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку ємність.
Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем.
Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно.
Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і гарненько все перемішайте.
Безпосередньо перед смаженням додайте сіль.
Викладайте картопляну масу в сковороду з розігрітою соняшниковою олією за допомогою столової ложки.
Обсмажуйте оладки з двох сторін до золотистого кольору.
Готові оладки викладайте на паперові рушники.
Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець.
Подавайте деруни теплими, якщо хочете, можете доповнити їх освіжаючим соусом, приготованим за нашим рецептом.
Не забудьте поділитися таким небанальним рецептом зі своїми друзями!