Ці пиріжки дуже люблять в моїй родині. Зникають зі столу просто миттєво!
Складові:
✓ 2 жовтки
✓ 1 склянка сметани
✓ 200 г маргарину або вершкового масла (я масло використовувала)
✓ 0,5 кг борошна
Рецепт приготування:
Масло розтопіть на плиті, остудіть, в каструльці змішайте два жовтки і склянку сметани.
Додайте розтоплене масло, розмішайте, потім додайте борошно і замішайте еластичне, м’яке тісто.
Воно повинно полежати в холодильнику хоча б пів години. Через пів години дістаємо тісто, розгортаємо і складаємо навпіл, розгортаємо і складаємо навпіл.
Не лінуйтеся — виконайте цю процедуру кілька разів. Чим більше будете розгортати і складати — тим більш листковим вийде тісто.
Поки тісто остигає, робимо начинку. Можна використовувати будь-яку начинку: варені яйця з зеленою цибулею, наприклад, але мені найбільше подобається м’ясна начинка.
Обсмажуємо дві великі цибулини, фарш, перець, приправи, часник, в кінці зелень.
Соковита, смачна начинка виходить!
Розкачуємо, вирізаємо великий квадрат, ділимо його на 4 приблизно однакових квадратика.
Після цього закріплюємо начинку тістом.
Випікаємо в духовці близько 12-15 хвилин при 180-190 С. Або в грилі, як зробила я. Отримуємо шалено смачні листкові пиріжки, що тануть у роті.
Смачного!