Сало, на відміну від червоної та чорної ікри, доступне кожному. Це чудовий продукт, який піднімає імунітет. І зовсім не потрібно боятися від нього поправитися, адже калорій в ньому мало.
У ньому присутні необхідні кожному організму мононенасичені олеїнові і поліненасичені жирні кислоти. Особливо сало цінується за арахідонову кислоту, що відповідає за нормалізацію холестерину і вироблення гормонів.
Сьогодні ми розповімо, як смачно засолити сало. Особливо смачним виходить сало з м’ясним прорізом, яке називається підчеревина. Головне, щоб це не був кнур, сало якого має неприємний запах.
СКЛАДОВІ:
- 1 кг сала
- 1 скл. солі
- 0,5 скл. цукру
- 1 л. води
- чорний перець горошком
- лавровий лист
- часник
ПРИГОТУВАННЯ
Додай в воду сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведи до кипіння і остуди.
Наріж дрібно часник посип ним сало.
Отриманим розсолом залий сало. Нехай один день постоїть просто на кухні, а потім ще добу в холодильнику. Потім виклади на рушник щоб розсіл витік.
Таке сало дуже смачне.
Можеш додавати різні приправи за смаком. Головне — багато лаврового листа. Він надає салу особливу пікантність.