Що в цьому м’ясі такого особливого, що рецепти страв з ним з’являються практично кожен день? Ось вам здається, що вже все давно відомо і випробувано — і тут з’являється черговий кулінарний шедевр, який хочеться спробувати, повторити в домашніх умовах, порадити подрузі або другу. Така вона, курка.
Цю оригінальну страву називають «Сюрприз». І правда, будьте готові до того, що все ті ж добре знайомі продукти заграють абсолютно по-новому. Філе, кілька помідорів, картопля, цибуля — прості і звичні інгредієнти. Зате як приготовані!
Складові:
- Куряче філе 1 кг
- Молоко 200 мл
- Картопля 5 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Яйце 2 шт.
- Часник 2-3 зуб.
- Твердий сир 200 г
- Соняшникова олія 2 ст. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Зелень 1 пуч.
Покроковий процес приготування:
Наріжте курку середніми шматочками. Залийте м’ясо молоком. Залиште в холодильнику на 60 хвилин, можна довше.
Поки м’ясо в холодильнику, зробіть круглі формочки з фольги, склавши її в декілька шарів. Змастіть формочки рослинною олією. Поставте їх на деко.
Наріжте картоплю тонкими скибочками. Викладіть на дно формочок. Зверху розмістіть тонко нарізану цибулю, а потім курку.
Збийте яйця зі сметаною. Полийте сумішшю курку в формочках. Зверху викладіть тонко нарізані помідори. Посипте все подрібненим часником і тертим сиром.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Поставте деко з формочками в духовку на 40 хвилин.
Перед тим, як подавати страву, посипте її подрібненою зеленню.
Ось чому в холодильнику завжди добре мати свіже куряче філе. Ми переконалися, що з одних і тих же продуктів можна приготувати різні страви. Головне — бажання вчитися, експериментувати, дивувати. Якщо воно притаманне і вам, поспішайте повторити наш рецепт.