Складові:
- Кабачок 300 г
- Курячий фарш 150 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Яйця 1 шт
- Сметана 4 ст.л.
- Сіль, чорний мелений перець до смаку
- Кефір 0,5 скл.
- Рослинна олія для смаження
- Борошно 5 ст.л.
Приготування 20-30 хвилин
Крок 1 з 6
Кабачок (потрібен молоденький) миємо добре під проточною водою, обрізаємо кінці і натираємо на грубій тертці. Додаємо яйце і сметану. Добре перемішуємо.
Крок 2 з 6
Солимо і перчимо кабачки, вливаємо кефір. Борошно просіваємо і додаємо до кабачків. Перемішуємо. Тісто має бути і не густим, і не рідким, тому борошна може знадобитися більше, або менше.
Крок 3 з 6
Цибулю чистимо, ріжемо дрібно і обсмажуємо на рослинній олії до м’якості. Додаємо курячий фарш (або будь-який інший), солимо, посипаємо перцем. Обсмажуємо до готовності.
Крок 4 з 6
У іншу сковорідку вливаємо олію і ложкою викладаємо кабачкове тісто, як оладки, тільки трохи більше і овальної форми. Коли низ оладок трохи зарум’яниться, зверху викладаємо ближче до краю по ложці готового фаршу.
Крок 5 з 6
Лопаткою накриваємо м’ясо іншою половиною оладки (як чебуреки), трохи придавлюємо і перевертаємо на інший бік.
Готово!
Обсмажуємо на невеликому вогні під закритою кришкою, перевертаючи пиріжки ще хвилин 5. Викладаємо на тарілку, подаємо із сметаною. На сніданок — просто відмінна, легка і дуже смачна страва!
Смачного!