Хто сказав, що торт – обов’язково десерт? Термін «торт» вже давно перекочував в розряд закусок. Чого тільки вартий знаменитий печінковий, а тепер у вашому арсеналі буде і кабачковий.
Торт з кабачків з прошарком з смажених грибів та ще й із сирною посипкою. Це той випадок, коли апетитний вигляд відповідає наповненню.
За бажанням можна додати шматочки помідорів і огірків, більше сиру між кабачковими млинцями або гостріший соус – все за смаком. У будь-якому випадку, ви будете в повному захваті.
Складові:
- кабачок – 700 г
- яйце – 3 шт.
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
- цибуля – 2-3 шт.
- печериці – 500 г
- сметана – 150 г
- соняшникова олія – 50 мл
- часник – 2 зуб.
- твердий сир – 50 г
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- кріп за смаком
Приготування:
Натріть кабачок на дрібній тертці і відіжміть м’якоть. Додайте борошно, яйця, сіль, а також перець за смаком. Перемішайте.
З отриманої маси напечіть на сковороді кабачкових млинців, попередньо розігрівши олію.
Окремо обсмажте подрібнену цибулю і дрібно нарізані гриби до готовності. Не забудьте додати сіль і перець.
Тепер змішайте сметану з рубаним кропом і пропущеним через прес часником.
Змастіть кабачковий млинець сметанним соусом, викладіть грибну начинку і накрийте другим млинцем.
Прикрасьте кабачковий торт з грибами тертим сиром і посипте кропом.
Поставте його в холодильник на 2 години і подавайте на стіл.
Знаємо-знаємо, з кабачків можна приготувати багато прекрасних страв, але ця підкуповує зовнішнім виглядом і приголомшливим смаком. Обов’язково дочекайтеся, коли він добре просочиться і не зважайте на те, скільки шматочків з’їли.
Готові поділитися рецептом кабачкового торта з подругами? Повірте, вони будуть в повному захваті.