Цукати з полуниці: рецепт, який знадобиться кожній господині

Одними з найпопулярніших і надзвичайно смачних ласощів, які служать прикрасою для десертів, є цукати. Вони з’явилися ще в XIV столітті. Але особливою популярністю ці солодощі почали користуватися лише чотири століття тому. Сприяла цьому Катерина II, яка часто вимагала подавати зацукровані фрукти до столу.

Цукати можна приготувати практично з усіх їстівних ягід і фруктів. Ми підготували для вас чудовий рецепт, основою якого є полуниця.

Складові:

  • полуниця – 1 кг
  • цукор – 800 г
  • вода – 1 л

Приготування:

Налийте в каструлю воду, всипте цукор, доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб цукор повністю розчинився.

Опустіть ягоди в киплячий сироп. Варіть близько 10 хвилин. Відкиньте полуницю на друшляк і дайте стекти сиропу.

Викладіть полуницю на деко, застелене фольгою. Поставте його в духовку, розігріту до 35-45 градусів.

Запікайте до тих пір, поки ягоди добре не підсушаться, приблизно 2 години.

Покладіть готові цукати в скляні стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Сезон полуниці вже близько. Тому радимо вам зберегти цей рецепт солодощів і скористатися ним при нагоді. Ви будете в захваті!

Джерело

Поділись


Новини партнерів