Одними з найпопулярніших і надзвичайно смачних ласощів, які служать прикрасою для десертів, є цукати. Вони з’явилися ще в XIV столітті. Але особливою популярністю ці солодощі почали користуватися лише чотири століття тому. Сприяла цьому Катерина II, яка часто вимагала подавати зацукровані фрукти до столу.
Цукати можна приготувати практично з усіх їстівних ягід і фруктів. Ми підготували для вас чудовий рецепт, основою якого є полуниця.
Складові:
- полуниця – 1 кг
- цукор – 800 г
- вода – 1 л
Приготування:
Налийте в каструлю воду, всипте цукор, доведіть до кипіння. Помішуйте, щоб цукор повністю розчинився.
Опустіть ягоди в киплячий сироп. Варіть близько 10 хвилин. Відкиньте полуницю на друшляк і дайте стекти сиропу.
Викладіть полуницю на деко, застелене фольгою. Поставте його в духовку, розігріту до 35-45 градусів.
Запікайте до тих пір, поки ягоди добре не підсушаться, приблизно 2 години.
Покладіть готові цукати в скляні стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.
Сезон полуниці вже близько. Тому радимо вам зберегти цей рецепт солодощів і скористатися ним при нагоді. Ви будете в захваті!