Булочки з маком – улюблена випічка, яка відразу навіває якісь приємні дитячі спогади, переносить на бабусину кухню і змушує м’яко посміхатися. І ніде такої смакоти не купиш, щоб тісто повітряне і м’яке, а ще начинки вдосталь. Тому розповімо, як приготувати апетитне частування вдома.
Якщо будете слідувати нашому рецепту, все вийде ідеально. Не встигнете й оком моргнути, як на тарілці нічого не залишиться.
Якщо хочете, можете не ділити рулет на порції, а просто розрізати по готовності.
Складові:
- сухі дріжджі – 12 г
- цукор – 165 г
- молоко – 390 мл
- вершкове масло – 200 г
- яйце – 1 шт.
- пшеничне борошно – 450-480 г
- мак – 350 г
- вишня – 350 г
- чорний шоколад – 100 г
- вершки – 1-3 ст. л.
Приготування:
У 60 мл теплого молока розведіть сухі дріжджі і 15 г цукру. Гарненько все перемішайте, накрийте ємність з сумішшю харчовою плівкою і поставте на 15-20 хвилин в тепле місце.
Налийте в каструлю 130 мл молока, додайте 120 г вершкового масла і варіть на повільному вогні, поки масло не розтане. Зніміть отриману рідину з вогню, додайте в неї 1 яйце, 80 г цукру і гарненько все перемішайте.
З’єднайте молочну суміш з дріжджовою, просійте борошно і замісіть тісто (вам знадобиться приблизно 5-7 хвилин). Змастіть тісто соняшниковою олією і поставте в тепле місце на 1,5 години.
Розігрійте 200 мл молока, залийте ним мак і дайте йому настоятися. Додайте в запарений мак вишні без кісточок і 170 г цукру, добре перемішайте і розітріть інгредієнти.
Тісто, що піднялося, перемістіть на присипану борошном робочу поверхню, розкачайте в пласт заввишки 4 мм. Змастіть його 50 г розтопленого вершкового масла, рівномірно розподіліть по поверхні маково-вишневу начинку.
Акуратно згорніть пласт рулетом і розріжте його на порції, викладіть їх на змащене маслом деко, накрийте харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин в теплі.
Поставте частування на 25-30 хвилин в розігріту до 175 градусів духовку.
Щоб приготувати глазур, розтопіть на водяній бані шоколад з 30 г вершкового масла, влийте вершки, перемішайте все до однорідності і полийте готові булочки.
Звичайно, якщо ви стежите за фігурою і хочете уникнути зайвих калорій, глазур краще не робити.
Смачного! Не забудьте поділитися вподобаним варіантом з друзями!