Надзвичайно пухкі булочки з вишнею та маком: невагоме, м’яке тісто і дуже багато смачної начинки

Булочки з маком – улюблена випічка, яка відразу навіває якісь приємні дитячі спогади, переносить на бабусину кухню і змушує м’яко посміхатися. І ніде такої смакоти не купиш, щоб тісто повітряне і м’яке, а ще начинки вдосталь. Тому розповімо, як приготувати апетитне частування вдома.

Якщо будете слідувати нашому рецепту, все вийде ідеально. Не встигнете й оком моргнути, як на тарілці нічого не залишиться.

Якщо хочете, можете не ділити рулет на порції, а просто розрізати по готовності.

Складові:

  • сухі дріжджі – 12 г
  • цукор – 165 г
  • молоко – 390 мл
  • вершкове масло – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 450-480 г
  • мак – 350 г
  • вишня – 350 г
  • чорний шоколад – 100 г
  • вершки – 1-3 ст. л.

Приготування:

У 60 мл теплого молока розведіть сухі дріжджі і 15 г цукру. Гарненько все перемішайте, накрийте ємність з сумішшю харчовою плівкою і поставте на 15-20 хвилин в тепле місце.

Налийте в каструлю 130 мл молока, додайте 120 г вершкового масла і варіть на повільному вогні, поки масло не розтане. Зніміть отриману рідину з вогню, додайте в неї 1 яйце, 80 г цукру і гарненько все перемішайте.

З’єднайте молочну суміш з дріжджовою, просійте борошно і замісіть тісто (вам знадобиться приблизно 5-7 хвилин). Змастіть тісто соняшниковою олією і поставте в тепле місце на 1,5 години.

Розігрійте 200 мл молока, залийте ним мак і дайте йому настоятися. Додайте в запарений мак вишні без кісточок і 170 г цукру, добре перемішайте і розітріть інгредієнти.

Тісто, що піднялося, перемістіть на присипану борошном робочу поверхню, розкачайте в пласт заввишки 4 мм. Змастіть його 50 г розтопленого вершкового масла, рівномірно розподіліть по поверхні маково-вишневу начинку.

Акуратно згорніть пласт рулетом і розріжте його на порції, викладіть їх на змащене маслом деко, накрийте харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин в теплі.

Поставте частування на 25-30 хвилин в розігріту до 175 градусів духовку.

Щоб приготувати глазур, розтопіть на водяній бані шоколад з 30 г вершкового масла, влийте вершки, перемішайте все до однорідності і полийте готові булочки.

Звичайно, якщо ви стежите за фігурою і хочете уникнути зайвих калорій, глазур краще не робити.

Смачного! Не забудьте поділитися вподобаним варіантом з друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів