Всі знають, що куряча грудка — це дуже корисна дієтична страва, ось тільки їсти звичайні відварні грудки сподобається не всім. Ну добре, у спортсменів залізна воля, режим і все таке, але нам, звичайним людям, як бути?
Як не дивно, але вихід підказала дружина знайомого спортсмена, яка втомилася рік за роком годувати свого благовірного грудками і придумала цей чудовий рецепт. З тих пір я поглинаю грудки майже кожен день! Записуйте рецепт!
Відразу скажу, що на 100 грамів такої страви припадає лише 140 калорій і менше 5 грамів жиру! Вуглеводів там практично немає, зате білка — майже 23 г!
Для приготування потрібні:
- 3 курячих грудки;
- 120 г сиру;
- Одне яйце;
- Трохи борошна;
- Трохи панірувальних сухарів;
- Перець і сіль.
Процес приготування:
Візьміть грудку і ножем зробіть в ній отвір, схожий на кишеню. Вкладіть в нього шматочок сиру. Тепер закріпіть краї, щоб сир під час готування не розплавився і не вилився з «кишені». Закріплювати краї м’яса зручно за допомогою дерев’яних зубочисток.
Тепер перемішайте сіль, борошно, чорний перець, панірувальні сухарі, а яйце збийте з чорним перцем — все це буде потрібно для панірування.
Тепер занурте грудку спочатку в борошно, а після цього в яйце. На завершення обваляйте грудку в сухарях. Тепер залишається тільки кілька хвилин обсмажувати грудку на сковорідці — зазвичай вистачає 5 хвилин, а частіше навіть менше.
Потім викладіть грудки на деко і запікайте в духовці при 200 градусах протягом 20 хвилин.
Грудки, приготовані за цим рецептом, чудово підходять до рису, овочів, макаронів і надзвичайно смачні в поєднанні зі свіжою зеленню.
Смачного!