Апетитні шматочки курки з рум’яною хрусткою скоринкою вдало гармоніюють з яскравим і соковитим смаком апельсина, солодкавістю цибулі, пікантністю часнику, тонкими відтінками прянощів, меду і імбиру. Страва за запропонованим нами рецептом – відмінний варіант як для повсякденного обіду або вечері, так і для святкового столу.
Складові:
- курка гомілки 1 кг;
- апельсин 3 шт .;
- цибуля фіолетова 2 шт;
- часник 2-3 зубчики;
- імбир корінь 1-2 см;
- мед 1 ст. ложка;
- прованські трави за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
Курячі гомілки помити і обсушити.
Два апельсина розрізати навпіл і видавити сік. З одного апельсина зняти цедру.
Імбир натерти на тертці.
Приготувати маринад: підігрітий апельсиновий сік змішати з медом, цедрою апельсина, тертим імбиром, сіллю і перцем.
Помістити курку в маринад і залишити на 30 хвилин.
Апельсин, що залишився, очистити і нарізати часточками.
Цибулю крупно нарізати, часник роздавити через прес або дрібно нарізати.
Перекласти курячі гомілки з маринадом в форму для запікання, додати апельсин, цибулю, часник, посипати прованськими травами, за бажанням – посолити.
Поставити форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. Періодично поливати курку соком, що виділився.
Подавати страву гарачою, за бажанням прикрасивши зеленню.
Смачного!