Щоразу перед далекими поїздками ламаю голову: що б такого приготувати для того, щоб зручно і швидко перекусити? З пиріжками і заливними пирогами не хочеться морочитися, а бутерброди вже всім набридли.
Зовсім недавно натрапила на рецепт курки з ананасами в мішечках з тіста – приголомшливий варіант випічки, яку можна використовувати для будь-яких випадків.
А для подорожей – це взагалі ідеальний варіант!
Складові:
- Куряча грудинка – 600 г
- Консервовані ананаси – 250 г
- Твердий сир – 100 г
- Сметана – 300 г
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 ч. л.
- Пшеничне борошно – 350 г
- Вершкове масло – 200 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Щоб приготувати тісто, змішайте 100 г сметани, розм’якшене вершкове масло, борошно, розпушувач, сіль і перець. Залиште його на 30-40 хвилин.
Курячі грудки розріжте на невеликі пластини і відбийте.
У невеликій ємності змішайте сметану, що залишилася, подрібнений кріп, натертий на дрібній тертці сир, часник і спеції. Соусом змастіть курячу грудку.
Тісто розділіть на частини і розкачайте в коржі. У кожен з них покладіть шматочок курячої грудки, потім колечко ананаса і ще один шматочок м’яса. З коржів з начинкою сформуйте “мішечки”.
Кожен мішечок змастіть збитим яйцем і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин.
Перед випіканням мішечки можна присипати кунжутом або прикрасити вже готові свіжою зеленню.
Такі пиріжки стануть відмінним доповненням до будь-яких перших страв, гарнірів, а також ідеєю для чудового обіду на роботу або ланчу в школу.
Готуйте з задоволенням і діліться з друзями цікавими рецептами!