Хоча дана страва називається запіканкою, на смак вона більше нагадує ніжне, як хмарка, суфле. Її особливість – повітряна кремова текстура і легкий присмак білого шоколаду. Навіть якщо ви не любите сир, ці ласощі стануть для вас приємним винятком!
Для цієї страви краще всього використовувати нежирний сир і сметану 15% -ї жирності. Зернистий сир обов’язково перетріть через сито.
Якщо ви будете дотримуватися всіх рекомендацій, то пишна запіканка вийде такий, як треба!
Складові:
- Сир – 250 г
- Молоко – 100 мл
- Манка – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Білий шоколад – 50 г
Приготування:
Збийте в блендері сир, жирне молоко або сметану, манку, цукор до однорідної маси. Додайте яйце. Перемішайте віничком.
Розділіть шоколад на шматочки. Перемішайте їх з сирною масою.
Викладіть масу в форму для випічки, попередньо змастивши її вершковим маслом.
Готуйте в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.
Можна готувати в мультиварці в режимі «Випічка» 35 хвилин.
Якщо ви справжній ласун, можна перед подачею змастити запіканку згущеним молоком. Вона виходить ну дуже апетитною. Їсти її можна як гарячою, так і холодною!